presentació dels premis Mañé i Flaquer 2020

Els premis de periodisme Mañé i Flaquer baten rècords amb 185 treballs a concurs aquest 2020

Són 104 candidatures presentades més que l'any passat | El 20 de novembre es coneixeran els guanyadors

Els premis de periodisme Mañé i Flaquer gaudeixen de bona salut. La 33ena edició dels guardons, impulsats per l'Ajuntament de Torredembarra amb el suport del Col·legi de Periodistes, el Port de Tarragona i Repsol, ha batut el rècord de treballs presentats a concurs amb 185 candidatures, un 130% més que l'any passat, en què s'havien presentat 81 propostes. Enguany s'ha ampliat la convocatòria a quatre categories diferents.

Els Mañé i Flaquer s'han consolidat com els premis periodístics  de referència del Camp de Tarragona, i ofereixen una dotació econòmica de 20.000 euros en la suma de les diferents categories. Està previst que els guanyadors es coneguin el dia 20 de novembre, en un acte al Pati del Castell de Torredembarra, si bé la incertesa sobre la situació sanitària obliga a ser prudents i no descartar cap escenari. L'organització treballa en un format compatible amb les  mesures de seguretat vigents.

Els guardons torrencs reben prop de 200 treballs candidats; més del doble que l'any 2019

La gran novetat d'enguany és la inclusió de la nova categoria de Fotoperiodisme  al Camp de Tarragona, amb un premi al guanyador de 3.000 euros i que ha rebut un total de 48 treballs presentats. Només hi poden optar fotoperiodistes que treballin a les comarques del Camp de Tarragona.

La categoria de Periodisme Camp de Taragona, on es presenten treballs sobre el territori per part de candidats provinents d'arreu del món, contempla un premi al guanyador de 8.000 euros i ha rebut 28 treballs candidats, gairebé el doble que l'any passat. A la categoria de Periodisme Turístic, també oberta a tothom, s'han rebut 61 candidatures, una vintena més que l'any passat. L'Ajuntament torrenc, en aquest cas, encarregarà un treball remunerat sobre la vola al guanyador, com ja és habitual.

Finalment, també s'han doblat les propostes en la categoria de Comunicació Local, on només poden presentar-se els periodistes que treballen al Camp de Tarragona i que ofereix un premi al guanyador de 3.000 euros. L'edició d'enguany ha rebut un total de 48 propostes, dels quals només s'escollirà una candidatura premiada.