La URV apareix per primer cop al rànquing QS de les millors universitats del món

Ocupa el lloc 700 d'una llista amb més de 18.500 centres | L'impacte de les seves recerques, principal arma de la URV

La Universitat Rovira i Virgili segueix consolidant-se entre les millors universitats del món en cada vegada més rànquings internacionals. En aquesta ocasió, és la prestigiosa selecció del QS World University Rankings qui es fa ressò del potencial de la URV i la inclou, per primera vegada, en la seva llista capdavantera després de sotmetre a anàlisi les 18.500 universitats que existeixen arreu del planeta.  La de Tarragona es troba en la franja entre els llocs 701 i 750, empatada a punts amb altres molts centres.

La classificació respon a sis criteris de pes: les citacions als seus investigadors i l'impacte de les seves recerques, la ràtio d'estudiants internacionals, la ràtio entre professors i estudiants, la reputació acadèmica, la reputació laboral i la ràtio de professors internacionals. La Rovira i Virgili ha destacat en les tres primeres, especialment en el cas de l'impacte de les recerques i estudis dels seus professionals en recerca i investigació.

La URV, la sisena universitat de Catalunya segons el rànquing QS de l'any 2020

La universitat pública de Tarragona  hi apareix per primera vegada i es posiciona com la sisena de Catalunya i la vint-i-unena de l'Estat espanyol. La notícia arriba poc després que un altre rànquing la situés entre el top-10 estatal en docència i recerca i que una altra llista recordés que també es troba al top-300 mundial en l'especialitat de Química. La classificació de QS per a l'any vinent la lideren, un any més, les universitats de Massachussets, Stanford i Harvard.

També et pot interessar