Carme Forcadell arriba a la presó de Mas d'Enric del Catllar

L'expresidenta del Parlament ha arribat a la presó tarragonina vora dos quarts de dotze del matí

L'expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, ja és a Tarragona. L'ebrenca ha arribat a la presó de Mas d'Enric el matí d'aquest divendres, 20 de juliol, unes hores abans del que estava previst. Tot indicava que Forcadell arribaria a la tarda, al voltant de les set, i era a aquesta hora quan les entitats independentistes com l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) o dels Comitès de Defensa de la República (CDR)  havien convocat les concentracions a l'exterior del centre penitenciari. 

Carme Forcadell, traslladada a Mas d'Enric, al Catllar

Forcadell ha sortit de la presó de Puig de les Basses, a Figueres, entre dos quarts de deu i les deu del matí, en un cotxe i acompanyada d'una patrulla dels Mossos d'Esquadra. D'aquesta manera, l'expresidenta del Parlament abandona la presó gironina, on havia ingressat fa quinze dies, el 4 de juliol, juntament amb l'exconsellera Dolors Bassa. Carme Forcadell va demanar, un cop a Figueres, el trasllat a la presó tarragonina, per tal d'estar més a prop de la seva família, ja que ella és nascuda a Xerta. Tant Forcadell com Bassa, investigades pel procés català, havien sol·licitat el canvi a una presó catalana, després d'estar-se a la presó d'Alcalá Meco des del passat 23 de març. 

Molts han estat els que han arribat per donar el suport a Carme Forcadell
Molts han estat els que han arribat per donar el suport a Carme Forcadell | Judit Sabaté

Les entitats independentistes es mobilitzen al centre penitenciari

L'ANC, els CDR i Òmnium havien previst l'arribada a Tarragona de l'expresidenta del Parlament al voltant de les set, però ja en la convocatòria perquè tothom anés al pàrquing de la presó Mas d'Enric, es va avisar que s'hauria de fer la mobilització en dues hores des que es confirmés la sortida de Carme Forcadell des de la presó de Puig de les Basses, a Figueres.

En aquest sentit, entre dos quarts de deu i les deu del matí, ha estat quan ha sortit l'expresidenta del Parlament de Figueres i les entitats independentistes han començat la mobilització cap a la presó del Catllar.

Missatges de suport a Carme Forcadell
Missatges de suport a Carme Forcadell | Judit Sabaté

 

300 persones amb motius grocs han rebut Forcadell a l'entrada de la presó

El que s'ha proposat fer és una cadena humana d'accés a la presó i, així, acompanyar Forcadell fins a l'entrada al crit de «llibertat». A més, s'ha demanat que no s'interfereixi ni molestar el vehicle amb el qual arribava l'expresidenta del Parlament i poder perjudicar l'operació de trasllat. En l'arribada a la presó,  Forcadell s'ha trobat amb centenars de llaços grocs al llarg de la Travessia Comella Moro, que connecta la carretera amb el centre penitenciari. En l'últim tram de la carretera, unes 300 persones s'han concentrat amb pancartes i motius de color groc i han esperat l'arribada de Forcadell. 

Els llaços i les pintades a la calçada han sigut obra dels CDR de Tarragona i Baix Gaià, que han actuat aquesta nit per donar la benvinguda a l'expresidenta del Parlament. El coordinador de l'ANC Tarragona, Gilbert Frigola, ha declarat que «s'han concentrat de matinada per deixar la carretera decorada, escrivint tots els noms dels exiliats i dels empresonats  per recordar aquesta injustícia». 

Forcadell ha arribat a Mas d'Enric a dos quarts de dotze en punt

A dos quarts de dotze en punt, ha arribat l'Skoda Octavia que transportava Carme Forcadell, escortat per una patrulla dels Mossos d'Esquadra. Els tres centenars de persones concentrades a Mas d'Enric han fet una cadena humana al marge de la carretera al crit de «Llibertat» i «Visca Catalunya». Un cop el cotxe ha entrat al centre penitenciari, els manifestants han cantat els Segadors a les portes de la presó i han cridat consignes independentistes. 

Els actes de suport a Forcadell segueixen convocats per aquesta tarda

Gilbert Frigola ha agraït l'assistència a tots els manifestants i s'ha mostrat content tant per l'organització com per l'afluència de la convocatòria, tot i que lamenta que «ens hàgim de trobar aquí per aquest motiu». Frigola ha manifestat que es tracta d'un acte «d'escalf i suport moral a la presidenta del Parlament i davant d'una injustícia com és la seva presó incondicional». El coordinador de l'ANC tarragonina ha recordat que els actes que estaven convocats per a la tarda segueixen en peu. «Volem fer un acte polític on també hi haurà música i actuacions castelleres», amb l'objectiu de recordar aquesta injustícia, la qual «no pararem de denunciar», ha declarat Frigola. 

Durant la tarda d'aquest acte reivindicatiu, hi participaran Elisenda Paluzie de l'ANC, Marcel Mauri d'Òmnium i representants dels partits polítics, que realitzaran diversos parlaments. A més, també hi haurà actuacions musicals i diferents colles castelleres de la demarcació de Tarragona.

Missatges de llibertat i llaços grocs a la carretera de Mas d'Enric
Missatges de llibertat i llaços grocs a la carretera de Mas d'Enric | Judit Sabaté