Hèctor López Bofill.

López Bofill: «Urgeix una pancarta de 'Llibertat presos polítics' a l'Ajuntament d'Altafulla»

El líder de Junts per Altafulla insisteix a l'EINA per un pacte de govern

El regidor electe per Junts per Altafulla, Hèctor López Bofill, insisteix a l'EINA de Jordi Molinera i Alba Muntadas, vencedors de les eleccions a la vila, que «l'acord entre l'EINA i Junts per Altafulla és l'opció més raonable i ajustada al canvi que cal a Altafulla, i també la més conseqüent des del punt de vista del projecte republicà».

Junts per Altafulla vol ser el soci de govern de l'EINA

Junts per Altafulla, doncs, vol ser el «soci preferent» de l'EINA en el nou mandat. «Els oferim plena estabilitat, per als propers quatre anys», ha explicat a BaixGaiàDiari.cat, de manera que ha demanat a la formació de Molinera i Muntadas que els triïn com a companys de govern.

«D'aquí a uns dies ja escriurem la lletra petita de l'acord, que s'ha de basar en el projecte que tenim per a Altafulla», ha dit López Bofill, tot i que ha assenyalat que «la primera mesura que volem aplicar, amb urgència, és penjar una pancarta amb el lema  'Llibertat presos polítics' a la façana de l'Ajuntament».

Aquest dimecres, EINA i Junts es van reunir i López Bofill va detectar «bona sintonia», si bé és conscient que és l'EINA qui ha de triar el camí a seguir a l'assemblea que els republicans tenen aquest diumenge, 2 de juny.

Una majoria alternativa és impossible

Si l'EINA rebutgés el pacte amb Junts per Altafulla, hi hauria possibilitats que els postconvergents participessin d'un acord per desbancar els republicans? López Bofill nega la major sobre una possible entesa EINA-PSC-Ara. «No crec que l'EINA pacti amb un dels partits del 155, veig difícil que prenguin aquesta decisió», ha dit López Bofill.

En cas que es produeixi, però, reconeix que  la suma d'Alternativa Altafulla, Junts i Ara dona, tot i que Natàlia Sanz ha descartat sumar-s'hi en declaracions a BaixGaiàDiari.cat aquest matí. Un acord entre Alternativa, Junts i PSC és descartat pel mateix López Bofill. «No pensem parlar amb el PSC, un dels partits del 155», ha dit el líder postconvergent. D'aquesta forma, doncs, queda tancada qualsevol via que arrabassi l'alcaldia a l'EINA i seran els republicans, diumenge, que triaran amb qui volen governar.

També et pot interessar