Estat de la platja del Francàs aquest mes de maig del 2020.

L'Ajuntament del Vendrell no preveu, per ara, reposar sorra a la platja del Francàs

La situació es tornarà a avaluar d'aquí a unes setmanes

L'Ajuntament del Vendrell no veu necessari, de moment, que es reposi sorra a la platja del Francàs, que és la que habitualment té unes dimensions més reduïdes. Tot i que des de Costes de l'Estat acostumen a posar nova sorra a les platges que més ho necessiten abans de la temporada d'estiu —i així s'ha fet habitualment al Francàs—, en aquests moments des de la regidoria de Platges no ho veuen necessari, almenys per ara.

«La platja del Francàs és la que té un comportament més aleatori que les altres, i ens trobem amb setmanes que té 20 metres de platja i altres que pràcticament ha desaparegut», afirma la regidora de Platges de l'Ajuntament del Vendrell, Bàrbara Peris. Tot i que en aquests moments les dimensions de la platja del Francàs són molt més reduïdes que les de Coma-ruga i Sant Salvador, Peris creu que no hi ha una necessitat urgent de reposar la sorra, ja que encara podria haver-hi algun temporal de mar les pròximes setmanes.

Fer una nova avaluació a finals de juny

La intenció del consistori és tornar a avaluar la situació amb Costes a finals del mes de juny. En aquell moment, es veuria si és necessari portar sorra d'altres llocs o no cal. De fet, Peris aposta per fer una regeneració natural de la platja a llarg termini, una iniciativa que s'havia de començar aquest any però que els dos mesos i mig de confinament ha truncat. 

El que sí que es començarà a fer ja aquesta setmana és la reparació de les destrosses que va fer el temporal Glòria el mes de gener, i que encara són visibles en diversos punts del litoral vendrellenc. Pel que fa al servei de socorrisme, està previst que comenci a funcionar pels voltants de Sant Joan.

Alguns dels desperfectes que va deixar el temporal Glòria al Francàs.
El temporal Glòria va provocar alguns desperfectes a la zona de platges. | BP Diari