Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
Jaume Casañas, al davant d'un dels espigons de Cunit.

L'alcalde de Cunit, desafiant: «els espigons no es toquen»

Jaume Casañas assegura que el futur de les platges del municipi va lligat a aquests elements

«Tenim clar que els espigons de Cunit no es toquen, no posarem en risc la seguretat de les nostres platges». Aquest és el missatge que ha llençat l'alcalde de Cunit, Jaume Casañas, a través de les xarxes socials. Segons el batlle, tots els partits del consistori cunitenc estan d'acord en aquest punt i ho defensaran en tot moment.

Casañas ha volgut fer aquestes declaracions en un moment en què està obert el debat sobre què s'ha de fer amb els espigons. Aquests elements van lligats al futur del port de la tèrmica del Foix, que ha de ser desmantellat. De les cinc opcions que va plantejar Endesa, Cunit s'inclina per fer un desmantellament de la part central de la dàrsena, mantenint i reforçant els espigons.

Però la resta d'ajuntaments que tenen veu en aquest assumpte aposten per una opció diferent, la de desmantellar tota la infraestructura i els espigons. Calafell, Cubelles i Vilanova creuen que és la millor opció perquè la sorra es reparteixi entre les diferents platges. També la CUP de Cunit es decanta per aquesta via, acusant l'Ajuntament d'actuar en aquest àmbit amb una visió «electoralista».

La regressió del litoral

Jaume Casañas i els partits que tenen representació al consistori afirmen que el futur de les platges del municipi va lligat als espigons. Temen que, si es treuen, la sorra marxi cap a Segur i Vilanova, augmentant la regressió del litoral. Tot i aquesta declaració d'intencions, Casañas no ha apuntat què faran si es decideix treure els espigons.

Els ajuntaments han comunicat les seves preferències i ara cal esperar que l'Estat decideixi quina actuació es fa. L'escenari que planteja Cunit també és contrari a la tendència actual que advoca per fer una desconstrucció d'elements artificials al litoral. Així ho han assenyalat experts en la gestió de les platges com el doctor en geologia Xisco Roig