Estudiants de l'INS Camí de Mar de Calafell, a l'Hospital Joan XXIII.

Alumnes de Calafell s'informen sobre la donació d'òrgans a l'Hospital Joan XXIII

Han pres part a una jornada impulsada amb motiu del Dia Mundial del Donant

Diversos alumnes de quart d'ESO de l'Institut Camí de Mar de Calafell van ser protagonistes a la jornada de commemoració del Dia Mundial de la Donació d'Òrgans i Teixits que es va fer el passat dimecres 5 de juny a l'Hospital Joan XXIII de Tarragona. Els estudiants van ser al centre hospitalari per informar-se sobre la donació d'òrgans, ja que aquest és el tema del treball de recerca amb el qual acabaran aquesta etapa educativa.

Els joves van parlar amb diferents professionals sanitaris, i van poder conèixer de forma directa el testimoni d'una persona que ha estat receptora d'un òrgan. Des de l'institut calafellenc han explicat que la jornada els ha servit per obtenir una informació molt important de cara a l'elaboració del treball de recerca, però també els ha permès tenir una experiència «molt enriquidora a nivell personal».

Pugen les donacions a Tarragona

Aprofitant el Dia Mundial de la Donació d'Òrgans i Teixits, es van donar dades sobre les donacions a la regió de Tarragona. Així, aquest any 2019, a data de 31 de maig, els donants vàlids a la demarcació de Tarragona han tingut un ascens, passant dels cinc del passat 2018 als nou d'aquest any, encara que les negatives familiars també han pujat, d'una a tres

Pel que fa als trasplantaments, també fins al 31 de maig, han pujat dels 40 que hi va haver l'any 2018 als 44 d'aquest any 2019, augmentant especialment els trasplantaments de ronyó, que han passat de 24 a 30. Els trasplantaments de fetge, per la seva banda, han baixat lleugerament, de dotze de l'any passat a nou d'aquest any. També n'hi ha hagut un cardíac i un de pàncrees, trasplantaments que el 2018 no es van fer. Pel que fa als pulmonars, aquests han passat dels quatre de l'any 2018 als tres de l’any 2019, sempre amb dates dels cinc primers mesos de l'any.

També et pot interessar: