Imatge exterior de la Giralda de l'Arboç.

L'Arboç recorda la història d'amor que va suposar la construcció de la Giralda

'La llegenda d'amor de la Giralda' es representarà per la Fira Modernista 2019

La Giralda de l'Arboç es va construir a principis del segle XX i és un dels edificis més emblemàtics de l'Arboç i més singulars de Catalunya. Ara, l'Ajuntament de l'Arboç vol recordar els seus orígens, i ho farà mitjançant una representació teatral que s'estrenarà per la Fira Modernista del Penedès, que tindrà lloc el cap de setmana del 4 i el 5 de maig. Sota el títol de 'La llegenda d'amor de la Giralda', l'obra donarà a conèixer la història d'amor real que va inspirar el seu naixement.  

La presentació d'aquesta escenificació, i del seu cartell promocional, es farà aquest dissabte 13 d'abril, a les set de la tarda a l'Auditori Municipal. L’acte comptarà amb la presència de l’alcalde de l’Arboç, Joan Sans, el regidor de Turisme i Promoció Econòmica, Alfons Ribas, el propietari de la Giralda de l’Arboç, Manuel Camino, el president de l’Elenc Artístic Arbocenc, Josep Maria Arnan, el director de l’Elenc i autor de l’obra, Xavier Canals, i el dissenyador del cartell i el programa de la Fira Modernista, Joaquim Sicart.

 

Un edifici icònic centenari

La Giralda de l'Arboç és un edifici que reprodueix molts elements del patrimoni andalús, com ara el Pati dels Lleons de l'Alhambra de Granada o el Saló dels Ambaixadors de l'Alcàsser de Sevilla, a més de la mateixa Giralda de Sevilla. Després de la seva època d'esplendor, a la primera meitat del segle XX, la casa va anar passant de mans i es va deteriorar, fins que l'any 1981 la va adquirir l'actual propietari. Resolts un seguit de problemes estructurals, la Giralda es va reinaugurar el 2008, l'any del seu centenari.

La vuitena edició de la Fira Modernista del Penedès es farà el cap de setmana del 4 i 5 de maig del 2019. Es tracta d'un esdeveniment concebut i organitzat per la regidoria de Turisme i Promoció Econòmica de l’Ajuntament de l’Arboç, amb el suport del Departament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge de la Generalitat de Catalunya a través del Pla de Barris, del qual el municipi de l’Arboç n'és beneficiari.

També et pot interessar: