Primer Asalto celebren els 40 anys del seu naixement.

Primer Asalto pugen a l'escenari del Sam del Vendrell per celebrar els 40 anys dels seus inicis

El grup de Bellvei va ser un dels pioners del Hard Rock al Baix Penedès

El Sam Boulevard del Vendrell, situat al Centre d'Oci Les Mates, acollirà aquest dissabte 30 de novembre, a les 23.30 hores, el concert de retorn dels pioners del Hard Rock al Baix Penedès, el grup Primer Asalto. Nascuts el 1979 a Bellvei, Primer Asalto va ser la primera formació a la comarca que va optar per explorar els sons més durs de formacions com  Iron Maiden, Judas Priest o Deff Leppard, amb tocs del punk de Sex Pistols o Ramones.

En els seus vuit anys de vida, fins al 1987, van fer diversos concerts per la zona del Baix Penedès i de Barcelona, ja que, de mica en mica, va anar incorporant components de l'àrea metropolitana barcelonina. Als inicis, el grup estava format per Àlex González 'Tormentor', Xavi Aparici —tots dos de Bellvei—, Josep Carles Rius, de Sant Jaume dels Domenys, Rafa Castillo i un tal Bernabé al baix. Aquests dos últims serien substituïts per Jordi Bernat i Jordi Escobar i, junt amb Diego Sánchez a la guitarra, conformarien la formació clàssica.

Teloners de La Polla Records 

Entre els episodis més recordats hi ha el concert que van fer l'agost del 1986 com a teloners de La Polla Records al Vendrell, a la zona de Ca l'Escori. Una actuació molt recordada a la capital del Baix Penedès, perquè va acabar amb l'envelat i l'escenari completament destrossats. El grup va aparèixer en programes de l'època com el 'Perifèric Musical' de TV3 i va fer una gravació el 1987, que es va editar amb el nom de 'La Noche Espera'. Poc després, però, es van separar.

Ara, amb motiu de la celebració dels 40 anys dels seus inicis, tornaran a pujar a dalt d'un escenari, 32 anys després de la seva última actuació. Serà el del Sam Boulevard del Vendrell, en un concert on es rememoraran els seus temes més clàssics, com ara 'Medianoche', 'La noche espera', 'Tu serás mi estrella' o 'Tuareg'.  

 

També et pot interessar: