Calafell vol evitar les agressions sexuals i l'assetjament durant el Carnaval

Demanen que la gent que vegi comportaments inadequats ho denunciï

Sota el nom de 'Per Carnaval, no tot s'hi val', l'Ajuntament de Calafell ha iniciat una campanya per evitar les agressions sexuals i l'assetjament durant la celebració del Carnaval Xurigué de Calafell. Es tracta d'una campanya d'informació i conscienciació en la qual es demana a tots els ciutadans que si són testimonis de qualsevol agressió sexual, «no se'n sigui còmplice» a través de la indiferència. Per això s'apunta que es truqui a la policia al telèfon 112 i no es deixi sola a la víctima.

La campanya conté uns cartells on s'informa d'aquelles actuacions que poden ser indicatives de violència sexual, com ara «dir grolleries a les dones, pressionar i insistir per lligar, forçar el contacte físic, barrar el pas, insultar, captar i difondre imatges sexistes o promoure l'excés de consum i drogues en les dones», entre d'altres. També s'apunta que s'acompanyi a la dona que hagi patit alguna d'aquestes situacions.  

El Carnaval de Calafell

El Carnaval Xurigué de Calafell se celebrarà el primer cap de setmana de març, amb les tres rues habituals. La primera tindrà lloc el divendres 1 de març, a partir de les deu del vespre, i transcorrerà pels carrers de Segur de Calafell. El dissabte 2 de març es farà la de Calafell Platja, sortint a les deu del vespre del passeig marítim Sant Joan de Déu. La tercera i última rua es farà el diumenge a les cinc de la tarda pels carrers del poble.

 

Paquets turístics pel cap de setmana de Carnaval

Aquest any, els municipis de Calafell, el Vendrell, Cunit i Cubelles han coordinat els seus carnavals i els han promocionat de forma conjunta sota el nom de Carnaval al Penedès Marítim. A més a més, gràcies a un acord dels municipis, el Consell Comarcal del Baix Penedès i el Gremi d'Hostaleria del Baix Penedès, s'ofereixen uns paquets turístics per poder passar el cap de setmana a la comarca veient els diferents carnavals.