El regidor d'Ecologia Urbana de Calafell, Aron Marcos.

Calafell vol «naturalitzar» les seves rieres per eliminar l'excés de vegetació i de plagues

La primera actuació es farà a la part alta del torrent de la Casa Nova, a Segur de Calafell

Tal com ja està fent a les platges, l'Ajuntament de Calafell vol iniciar un projecte de «naturalització» de les seves rieres. Ho ha anunciat aquest dimarts el regidor d'Ecologia Urbana, Aron Marcos, que preveu un pla d'actuacions que abastarà totes les rieres del municipi.

«Les rieres, quan es desestructuren ecològicament, produeixen un excés de vegetació, que comporta l'aparició d'insectes molestos», explica Marcos. Per això cal actuar per treure aquesta vegetació excessiva i posar-ne una altra «d'hidrodinàmica, més agradable i menys densa».

Fauna autòctona per controlar plagues

De la mateixa manera, és necessari reintroduir fauna autòctona, que controla les plagues d'insectes molestos, com els mosquits. Fa uns dies, l'Ajuntament ja va reintroduir tortugues de rierol en diversos espais del municipi, de les quals en farà un seguiment.

El projecte es farà a totes les rieres i torrents del municipi, però la primera actuació tindrà lloc al setembre, a la part alta del torrent de la Casa Nova, a Segur. Consistirà a retirar canyes, estructurar una vegetació «més harmònica» i refer camins perquè funcionin com espais verds.