El Vendrell tindrà un total de tretze candidatures a les eleccions municipals del 26 de maig. És el municipi del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre que en té més aquests comicis, i també suposa el rècord a la mateixa ciutat. Tot apunta, doncs, a una fragmentació més gran a un municipi que aquest mandat ha tingut vuit partits al ple, del total de nou formacions que es van presentar el 2015. Repassem els tretze candidats, deu homes i tres dones, que es presenten per ocupar l'alcaldia del Vendrell a partir del mes de juny.
Kenneth Martínez (PSC)
Després de dos mandats com a regidor de govern ocupant regidories com les d'Ocupació, Educació o Promoció Econòmica, Kenneth Martínez fa el salt aquest 2019, després de la retirada d'un històric, Martí Carnicer. El pot ajudar el vent a favor que tenen els socialistes al conjunt de l'Estat espanyol, tot i que tot dependrà dels resultats del 28-A. Un dels dubtes que hi ha és si aconseguirà mantenir el votant tradicional del PSC al Vendrell, un cop ha desaparegut la figura de Carnicer.
Eva Serramià (Junts pel Vendrell)
Segon intent per Eva Serramià al capdavant dels antics convergents. El 2015 no va obtenir els resultats esperats, i aquest 2019 haurà de fer front a candidatures que aspiren a treure-li votants, com Centrats, Ara el Vendrell o Primàries. Presenta una llista que combina cares noves i altres que ja van ser-hi el 2015, amb l'objectiu de seguir sent una de les dues primeres forces del ple vendrellenc.
Luz Ramírez (Cs)
La irrupció de Ciutadans al Vendrell el 2015 va ser fulgurant, passant de zero a tres regidors, i postulant-se en els llocs de sortida per aquests comicis. El partit aposta per la continuïtat, amb Luz Ramírez de cap de llista i Mar Negro i Víctor Pérez com a escuders. Com el PSC, els resultats del 28-A poden marcar les opcions reals de ser un partit guanyador al Vendrell, un extrem que alguns veuen factible i altres, poc probable.
Marc Robert (ERC-Som Poble)
Marc Robert és un dels nous candidats a l'alcaldia, al capdavant de la coalició que formen ERC i Som Poble. Conegut per la seva activitat amb el grup ecologista Geven, Robert té un perfil menys combatiu que el de Ruben Suan o Alfredo Valdivielso, el que pot facilitar arribar a acords després de les eleccions. La suma dels dos partits els dona opcions reals de guanyar, tot i que podrien perdre votants per les dues bandes.
Òscar Blasco (Podem)
Podem és un altre dels partits que aposta per la continuïtat al Vendrell. Oscar Blasco, treballador de l'Hospital del Vendrell, repeteix com a candidat, amb la intenció de repetir o millorar els dos regidors del 2015. La seva intensa activitat a l'oposició durant el mandat els pot beneficiar, encara que el partit no viu bons moments a l'àmbit nacional.
Jero Merino (PP)
Merino s'estrena com a cap de llista del PP del Vendrell després d'ocupar el segon lloc en les anteriors eleccions. El candidat popular mira de desmarcar-se dels últims governs municipals, tot i que el PP ha estat la crossa necessària per tirar endavant aspectes importants com els pressupostos. Sumen a la llista a la ex de PxC Araceli Bundó.
Juan Carrasco (som Identitaris)
Després de dotze anys com a regidor a l'Ajuntament del Vendrell per PxC, Carrasco ha aprofitat la desaparició del seu antic partit per postular-se com a candidat, i ho ha fet tornant a l'escalf de Josep Anglada. Té l'avantatge de ser una cara coneguda a la ciutat, però haurà de disputar intensament un votant —el del seu ex partit— que també pot decantar-se per formacions com Vox, Ciutadans o el PP.
Lídia Rodríguez (Ara el Vendrell)
Ara el Vendrell és el partit dels nous que es presenten que més aviat va donar-se a conèixer, fa gairebé un any i mig. Al seu davant hi ha l'empresària Lídia Rodríguez, que el 2015 formava part de les llistes del PDeCAT. Mantenen que són un partit municipalista, sense ingerències de Barcelona o Madrid, que només pensa en la ciutat.
Josep Maria Llasat (Pel Vendrell Primàries)
La candidatura impulsada per l'ANC té al seu davant un vell conegut de la política vendrellenca. Josep Maria Llasat va ser regidor del PSC durant vint anys, exercint fins i tot d'alcalde entre els anys 1994 i 1995, quan va plegar per primer cop Martí Carnicer. El 1995 es va presentar com a alcaldable, perdent davant de Benet Jané (CiU). 24 anys després ho tornarà a provar, buscant captar el vot favorable al procés català.
Joan Maria Diu (Centrats)
Un altre clàssic que retorna després de quatre anys fora de la primera línia política. Joan Maria Diu va ser regidor per CiU durant diversos mandats, al capdavant de regidories com la d'Hisenda. Eva Serramià el va deixar fora de la llista el 2015, i ara torna al capdavant de Centrats, la candidatura conjunta de Convergents i Lliures.
Seve Galvan (AVP-FIC)
Una de les novetats d'aquestes municipals al Vendrell és la candidatura que impulsen les platges, amb l'objectiu d'aconseguir més veu al plenari. Al capdavant hi ha Seve Galvan, un veí de Coma-ruga que mirarà d'aglutinar el vot dels nuclis de la platja i Sant Vicenç de Calders.
Jordi Fernández (Vox)
Després de setmanes d'incertesa, finalment Vox presenta candidatura a l'Ajuntament del Vendrell. El nomenament del seu cap de llista, el torrenc Jordi Fernández, no ha estat exempt de polèmica, després que alguns sectors de la formació hagin criticat la seva suposada imposició per part de la direcció nacional. També se l'acusa d'extremista per ser membre de l'Església Evangèlica Agua Viva de Torredembarra, acusacions que ell nega.
Eduardo Cano (Izquierda en Positivo)
La llista i el candidat més desconeguts que es presenten al Vendrell. Izquierda en Positivo porta a la capital del Baix Penedès la seva aposta per les polítiques socials, i ho farà amb Eduardo Cano al capdavant.