Treballadores de la neteja viària de Calafell.

Delegats sindicals denuncien rebre «pressions» perquè s'oposin a la municipalització de serveis a Calafell

L'Ajuntament de Calafell trenca relacions amb els actuals interlocutors de la UGT

El conflicte obert a Calafell entre el consistori i el sindicat UGT per la municipalització del servei de la recollida de brossa s'embruta per moments. Després que la reunió del passat 10 de febrer entre l'alcalde, Ramon Ferré, i els representants sindicals acabés amb un enfrontament total, ara alguns delegats d'aquest sindicat marquen distàncies amb els representants de la UGT en el conflicte.

Denuncien pressions a delegats sindicals

Segons ha avançat el Diari de Tarragona, delegats sindicals de la UGT del servei de neteja viària de Calafell han emès un comunicat en el qual critiquen al responsable del sindicat a Tarragona, Ángel Martín de Sande, després que aquest els acusés de «debilitat» per acceptar la municipalització recent d'aquest servei.

Els delegats han respost a De Sande que la debilitat l'haurien mostrat si haguessin accedit «a les pressions que hem rebut tant per part de De Sande com de l'empresa sortint perquè actuéssim contra la municipalització» i convoquessin una «vaga», cosa a la qual es van negar. Segons el rotatiu, els delegats demanen «mesures» a la direcció de la UGT perquè no hi hagi en un sindicat «persones que es preocupen més pels interessos de les empreses que dels treballadors».

L'Ajuntament de Calafell trenca relacions

Paral·lelament, des del govern municipal de Calafell han emès un altre comunicat en el qual asseguren que trenquen relacions amb el sindicat UGT en la negociació per la municipalització del servei de la recollida de brossa. El consistori considera «inacceptables, barroers i de mal gust» les diferents declaracions que s'han fet des de la sectorial de Sanejament Urbà del sindicat, i demanen una disculpa i una rectificació.

L'alcalde, Ramon Ferré, ha lamentat «la voluntat de fer mal en el terreny personal» que han tingut els representants sindicals, recordant que van abandonar la reunió del 10 de febrer «amb crits, insults i amenaces». Per això, des del govern ja avancen que no volen saber res amb els actuals interlocutors i que les negociacions s'hauran de reprendre amb uns altres representants.