Vista del Vendrell.

Demanen que es faci una auditoria sobre el contracte de l'enllumenat públic del Vendrell

SP-ERC i la Xarxa Vendrellenca destaquen que la majoria de queixes dels veïns són per temes relacionats amb la il·luminació

Som Poble-ERC presentarà una proposta de resolució al ple del pròxim dilluns 29 de novembre per demanar una auditoria sobre el contracte de l'enllumenat públic. La proposta ha estat impulsada per la Federació Xarxa Vendrellenca, que assegura que ha recollit moltes queixes per aquest fet.

«Un 37,5% de les queixes recollides a l'aplicació 'Cuidem el Vendrell' entre el maig i el juliol són sobre l'enllumenat», apunten des de la xarxa. D'aquestes, la gran majoria són per fanals que no funcionen. També es recullen incidències per carrers que estan a les fosques o per fanals trencats.

Des del 2015

Des de SP-ERC, el seu portaveu, Lluís Navarrete, recorda que el contracte actual es va fer el 2015, amb un import de 7,4 milions d'euros per catorze anys. «Hi havia inversions previstes per 1,9 milions d'euros el primer any i també es va anunciar una reducció del consum», apunta el portaveu.

Transcorregut gairebé la meitat del contracte, des de la formació afirmen que «no se sap res sobre aquestes inversions o sobre el consum». Però no veuen lògic que hi hagi tantes queixes dels ciutadans sobre aquest tema. També es pregunten per què «cada cert temps surten factures d'altres anys que no se sap de què són».

Per aquest motiu, la proposta de resolució que es presentarà al ple demana que s'impulsi una auditoria externa per esclarir aquests dubtes. La concessió del servei es va adjudicar a Mercader Integral S.L el 2015, per un període de catorze anys. Finalitzaria, doncs, el 2029.

El Casal Jove i els educadors de carrer

Al ple del pròxim dilluns, SP-ERC també presentarà una moció sobre el Casal Jove i els educadors de carrer. El partit proposa que es declarin com a servei públic essencial, per poder contractar aquesta figura. «És la manera que hi hauria de sortejar les limitacions del pla d'ajust», ha afirmat Marc Robert.

La moció sorgeix després que un grup d'usuàries del Casal Jove hagin recollit signatures per recuperar la figura dels educadors de carrer. Aquests sempre han depès de subvencions, amb la qual cosa no són permanents. Des de Joventut es va respondre que el pla d'ajust no permetia ampliar la plantilla.

Les usuàries també demanen que es reobri el Casal Jove, que està tancat des del març del 2020. La previsió de Joventut és obrir-lo de nou el mes de gener.