Els esgrafiats de la casa del Portal del Pardo.

Els esgrafiats del Portal del Pardo del Vendrell ja llueixen de nou

Daten del 1786 i van ser iniciativa del Cònsol de França a Barcelona

La restauració de la casa del Portal del Pardo del Vendrell, l'edifici més antic de la ciutat, segueix per bon camí. Aquest divendres 13 d'agost a les vuit de la tarda s'inaugurarà la restauració dels esgrafiats de les seves façanes.

L'actuació l'ha feta l'empresa Lesena, amb Pau Arroyo al davant, i ha estat supervisada per la Comissió de Patrimoni de la Generalitat. Per ara s'han restaurat els que corresponen a la capella i els del carrer Major. La intenció és que l'any vinent s'intervingui a les façanes del pont de França.

Una decoració del 1786

Els esgrafiats daten de l'any 1786 i van ser iniciativa del Cònsol de França a Barcelona, Jean-Baptiste Aubert, i la seva esposa, Gertrudis Trillas. Amb aquesta decoració i altres elements com una capella, el cònsol va renovar aquest Palau Renaixentista, que data del segle XVI.

Anteriorment, la casa havia estat propietat de la família Nin, abans de passar a mans de Josep Trillas, avi de la Gertrudis. Quan els francesos van haver de fugir d'Espanya el 1793, el matrimoni Aubert-Trillas va abandonar la casa. Els seus hereus la van vendre el 1823 a la família Guimerà.