L'executiva de Junts al Baix Penedès.

Es presenta l'executiva de Junts al Baix Penedès, amb Josep Maria Llasat al capdavant

La formació té una quarantena d'afiliats a la comarca

Junts per Catalunya va celebrar aquest passat cap de setmana les eleccions internes per escollir les executives comarcals i de les vegueries. Al Baix Penedès, el nou partit liderat per Carles Puigdemont ha avalat l'única candidatura que es va presentar al procés, encapçalada per l'actual regidor de Pel Vendrell Primàries, Josep Maria Llasat. Els altres noms que l'acompanyen a l'executiva són els de Xavier Fornell, Sandra Maduell i Ramon Tòrtora. 

En la presentació, Josep Maria Llasat ha volgut remarcar que la nova formació «agrupa gent diversa, provinent de diferents entitats civils, però també de partits com el PDeCAT». Actualment hi ha 59 afiliats a la comarca. L'objectiu del partit és ara «crear xarxa a la comarca» per preparar la candidatura a les eleccions del Parlament del pròxim mes de febrer, per la qual s'haurà de celebrar un procés de primàries. Josep Maria Cruset, Eusebi Campdepadrós o Teresa Pallarés són alguns dels noms forts del partit a Tarragona.

El futur de Pel Vendrell Primàries

Des de Junts al Baix Penedès reconeixen que tenen molta feina a fer en una comarca on la majoria de principals càrrecs ha escollit seguir fidel al PDeCAT. Tot i això, Llasat apunta que el nou partit manté la filosofia de buscar l'entesa amb els altres partits independentistes, per sumar el màxim d'acords «amb l'objectiu principal d'esdevenir un estat independent».

L'actual regidor vendrellenc explica que el seu compromís amb Primàries es mantindrà fins al final del mandat, tot i que no anirà més enllà. De fet, l'assemblea local de Primàries al Vendrell va decidir fa unes setmanes no sumar-se al nou partit que s'ha impulsat des de Barcelona sota aquestes sigles. Pel que fa al fet que el PDeCAT es va presentar a les últimes eleccions municipals amb el nom de Junts pel Vendrell, Llasat ha puntualitzat que allò només era «una marca electoral» i que ells estan creant ara un nou partit.