La vorera destrossada al Francàs.

El fort onatge provoca, una vegada més, diverses destrosses al Francàs

Protecció Civil ha tancat el pas a la zona per la perillositat que presenta

Una vegada més, i ja en van unes quantes, el fort onatge ha provocat destrosses al nucli del Francàs, al Vendrell. Aquest diumenge 29 de novembre, des de Protecció Civil i la policia local s'ha hagut de tancar el pas a la vorera que hi ha al davant dels apartaments Finisterre, situats a primera línia de platja. La força de l'aigua ha destrossat bona part de la vorera, a més de menjar-se completament tota la platja en aquest tram.

Aquesta situació no és nova. Els últims anys, el tram de platja situat entre la Masia Blanca i el càmping Francàs  ha quedat reduït a la mínima expressió. Quan hi ha temporals de mar és habitual que la platja desaparegui completament, fins al punt que l'aigua arriba a tocar de la zona de pas.

Un any sense reposar la sorra

L'única solució que s'ha trobat fins ara és la de reposar sorra cada any abans de l'estiu, tot i que això no resol el problema a llarg termini. Aquest any, a més, la situació s'ha vist agreujada perquè abans de l'estiu no es va fer aquesta operació de reposar sorra. Això ha provocat que, ara mateix, la platja en aquest tram sigui pràcticament inexistent.

La situació ha aixecat diverses queixes de veïns de la zona, que apunten a l'existència dels ports de Coma-ruga i Roda de Berà com a possible causa. De fet, la sorra que es reposa al Francàs s'extreu del costat del Port de Coma-ruga, on queda acumulada.