La residència Calafell Park de Segur.

Tanquen la residència de Segur de Calafell afectada per un brot de coronavirus per «greus mancances»

Constaten mancances materials i assistencials greus en l'atenció als residents

Sorprenent decisió del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat al voltant de la residència Calafell Park de Segur de Calafell, que la setmana passada es va veure afectada per un gran brot de coronavirus, amb 82 contagiats. El Govern ha decidit tancar de forma cautelar la residència, en el marc del procediment sancionador obert després de les informacions rebudes al voltant del seu funcionament.

Greus mancancs materials i assistencials

Salut i Treball havien intervingut la residència fa una setmana, alhora que s'obria un expedient sancionador a l'empresa gestora del centre. Des d'aquell dia, la gestió va passar a mans de la Fundació Sociosanitària i Social Santa Tecla. Però ara han decidit tancar el centre residencial després de constatar que hi havia «mancances materials i assistencials de gravetat en l'atenció a les persones residents». 

Segons Treball, a partir del dilluns vinent es començaran a traslladar els 67 residents a l'equipament de referència del territori que es determini en funció de la seva salut. El brot va sumar un total de 82 contagiats, entre residents i treballadors, amb un mínim de dues persones mortes.