La justícia desestima la denúncia d'ERC de la Bisbal del Penedès pel ple de la moció de censura

La sentència avala la decisió del secretari i descarta que es vulneressin els drets dels regidors republicans

La justícia ha desestimat la denúncia que van presentar el passat setembre els regidors d'ERC de la Bisbal del Penedès i l'aleshores regidora no adscrita Maguy Antolin per una suposada vulneració dels seus drets en el ple de la moció de censura contra Agnès Ferré que es va fer l'agost de l'any passat. Segons ha informat l'equip de govern en un comunicat, el Jutjat Contenciós Administratiu ha declarat la sentència com a ferma aquest mes de juliol, avalant la interpretació que en el seu moment va fer el secretari municipal.

La denúncia d'ERC i Antolin té a veure amb el ple on es va votar la moció de censura contra l'alcaldessa del municipi, una moció de censura que van presentar els republicans i la que, fins a aquell moment, era regidora del PSC i sòcia de govern del PDeCAT. Però Maguy Antolin va prendre la decisió al marge del seu partit, el PSC, que va decidir expulsar-la. Cinc dies abans del ple, Agnès Ferré va signar un decret d'alcaldia on s'especificava que Antolin passava a ser regidora no adscrita.

 

ERC i Antolin es van negar a votar

En aquest context, el secretari municipal va informar el dia de ple de la moció de censura que, seguint l'article 97 de LOREG contra el transfuguisme, perquè la moció de censura prosperés es necessitava un vot més que la majoria, ja que Antolin era una regidora trànsfuga. ERC i la mateixa Antolin no van acceptar la interpretació del secretari i es van negar a votar, amb el qual al final la moció de censura no va rebre cap vot a favor. Els regidors de l'oposició van presentar, setmanes després, una denúncia als jutjats per considerar que se'ls havien vulnerat els seus drets. 

El passat mes de maig, el jutjat va dictar sentència desestimant la denúncia, per considerar que no havia existit aquesta vulneració dels drets dels regidors d'ERC i la regidora no adscrita. A finals de juliol, el jutjat ha declarat la sentència com a ferma. El PDeCAT va acabar el mandat en minoria, però a les eleccions d'aquest mes de maig es va imposar per majoria absoluta, amb el qual Agnès Ferré va revalidar el càrrec. ERC va caure fins a només un regidor, i Maguy Antolin es va mantenir al consistori amb Ara la Bisbal.