Marc Robert, de SP-ERC.

«Manca de consens i transparència»: Som Poble-ERC argumenta el seu no als comptes del Vendrell

El grup municipal lamenta que el govern no busqués arribar a acords amb l'oposició

Som Poble-ERC, el principal grup de l'oposició al Vendrell, ha volgut explicar els motius del seu vot en contra al pressupost pel 2022. La formació ha lamentat la «manca de consens» en els comptes, criticant que el govern no hagi volgut arribar a acords amb l'oposició.

«Ells tenien el seu projecte únic, del qual no es podia tocar ni una coma», ha explicat el portaveu del grup, Lluís Navarrete. «Ens van convocar a una reunió de deu minuts per explicar-lo, però a la resta de grups ni això», ha afegit el regidor.

Manca de detall sobre les inversions

El grup municipal també ha criticat la poca informació que s'ha donat sobre les inversions. «No sabem el cost real de les obres ni tampoc quan l'empresa d'aigües farà les seves inversions», ha exemplificat Navarrete. La manca de bonificacions als nuclis on s'ha implantat el porta a porta i l'ampliació del pla d'ajust fins al 2030 han estat altres dels motius esgrimits.

Davant la congelació d'impostos i la reducció del deute, Navarrete ha fet referència a les pujades d'impostos d'anys anteriors. El regidor ha assegurat que el Vendrell «és el quart municipi de Catalunya amb la pressió fiscal més gran» entre els municipis d'aquesta mida. 

Junta de Seguretat Local

A la mateixa compareixença, Marc Robert ha aprofitat per demanar al govern que els grups municipals puguin ser presents a les Juntes de Seguretat Local. «Es tracten temes molt sensibles sobre incivisme o inseguretat, i és important que hi puguem ser», ha apuntat Robert. El regidor ha recordat que la llei de seguretat contempla que els grups municipals o altres associacions puguin prendre part en aquests òrgans.