El Museu Deu del Vendrell.

El Museu Deu del Vendrell enceta un octubre farcit d'activitats

Exposicions, tastos, activitats pedagògiques i solidàries conformen una programació diversa i plena de contrastos

El Museu Deu del Vendrell encara un mes d'octubre farcit d'activitats ben variades. D'una banda. l'inici de curs escolar suposa que les sales de l'equipament s'omplin d'infants per fer diferents activitats pedagògiques.

Tastos solidaris

Per altra, el museu s'alia amb els Nens del Vendrell dins del projecte solidari 'Fem Pinya', per aconseguir fons per a les beques de menjador. Amb aquest motiu els diumenges 3, 10 i 24 d'octubre, a les 12.00 hores, es faran tastos solidaris al jardí.

Els cellers que hi prendran part són l'Apical, Miquel Pons i Jané Ventura, junt amb els embotits de la xarcuteria Arroyo. El tast val quinze euros i cal reservar plaça enviant un missatge a l'Instagram @nensdelVendrell.

Setmana de La Mallola i Jornades del Patrimoni

El Museu Deu també formarà part de la primera Setmana de La Mallola, impulsada per l'ecosistema cooperatiu del Baix Penedès. El 7 d'octubre, a les 18.00 hores, acollirà una conversa de Marc Talavera, del col·lectiu Eixarcolant, i els grups de consum les Garrofes i el Poniol.

Un altre esdeveniment important de l'octubre són les Jornades Europees del Patrimoni. El museu s'hi afegeix oferint dues visites comentades a la botiga centenària de queviures 'Cal Figueres'. El seu propietari, Jaume Pau Cañas, guiarà els assistents a través d'un viatge en el temps per aquest temple del llegum.

Exposició de Calsina i Villà

El divendres 15 d'octubre s'obrirà al públic l'exposició 'Ramon Calsina & Miquel Villà: dos llenguatges'. Enguany es compleixen 120 anys del naixement d'aquests dos artistes, que van pintar paisatges catalans. La mostra es podrà visitar de manera gratuïta fins al 9 de gener de 2022.