Mar Galeano, en una imatge d'arxiu

El nou president local de Junts pel Vendrell exigeix a Galeano que retorni l'acta de regidora

Sergi Senpau commina Galeano a no moure's per «interessos personals»

Junts pel Vendrell ja té nou president local, després d'unes eleccions on la candidatura liderada per Sergi Senpau ha obtingut un 80% dels suports. La formació havia quedat sense lideratge després que la que era presidenta, i també regidora, Mar Galeano, abandonés el PDeCAT a principis de setembre per entrar a l'equip de govern de l'Ajuntament del Vendrell, format per PSC, Cs i l'AVP.

L'elecció de Senpau obre una nova etapa a Junts pel Vendrell, en la qual el partit es vol centrar a «construir un projecte de ciutat útil i que sigui una clara alternativa d'idees, valors i bon govern». Des de Junts pel Vendrell han remarcat que, amb l'actual pandèmia del coronavirus, «cal més que mai replantejar el model de ciutat per fer-lo més amable, pròsper i segur, i on tothom hi pugui tenir un projecte de vida».

Retorn de l'acta de regidora

La nova presidència no ha estalviat les crítiques a l'antiga cap de la formació, Mar Galeano, a qui ha acusat «d'abandonar els seus ideals polítics i ètics» motivada «per interessos personals». Per aquest motiu, Sergi Senpau ha exigit a Galeano que retorni l'acta de regidora, apuntant que «els interessos personals no han de sobreposar-se a la representació política honesta i ètica dels més de 1.200 vots aconseguits a les passades eleccions» per Junts pel Vendrell.

Les crítiques també s'han estès al paper que ha tingut Junts en l'actual mandat, que la nova direcció ha definit com a una situació «d'invisibilitat i servilisme al govern». Cal recordar que Junts va donar suport a l'últim pressupost presentat pel govern local.