Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
La façana de l'Ajuntament del Vendrell.

L'Observatori dels Drets Humans retreu que s'usi l'assetjament sexual «com a arma política» al Vendrell

El ple ha demanat a l'ACM que revisi la clàusula de la defensa dels presumptes assetjadors sexuals de l'assegurança

Nou capítol en la polèmica sorgida els últims dies al Vendrell al voltant de l'assegurança que tenen els treballadors i els càrrecs electes de l'Ajuntament. La direcció nacional de l'Observatori dels Drets Humans de Catalunya (ODHC) ha emès un comunicat en què fa referència a l'assumpte.

A la nota, recomana «als representants polítics, independentment de la seva ideologia, que s’abstinguin de fer servir drames socials com a arma de batalla política». L'ens assegura que això és el que ha passat els últims dies al Vendrell. Fonts de l'ODHC han explicat a TarragonaDigital que han rebut dues queixes de persones que s'han sentit ofeses per aquest tema.

Des de l'Observatori recorden que l'assetjament sexual és «una xacra social que requereix unitat i no declaracions volàtils». Unes declaracions que «pretenen encendre els ànims d'un determinat sector que només saps moure's en el fang del populisme». Per això recomanen als polítics «que no alimentin sospites i acusacions que contribueixen, amb posicionaments dubtosos, al dolor de les víctimes».

El ple debat l'assumpte

Precisament al ple d'aquest dilluns es va debatre la moció presentada pel grup de Primàries sobre aquest tema. Primàries va assegurar que una clàusula de la pòlissa dona cobertura als casos d'assetjament sexual a la feina. El seu portaveu, Josep Maria Llasat, criticava que es donés «protecció als agressors sexuals».

Ahir dilluns, abans del ple, el govern local va respondre a Llasat, recriminant-li que usés «la violència masclista com a eina política». Sílvia Vaquero apuntava  que la pòlissa havia estat contractada per l'Associació Catalana de Municipis (ACM) i que l'Ajuntament, com altres, s'hi havia adherit. També deixava clar que «en cap cas» es donava cobertura legal «a una persona amb una sentència ferma d’assetjament sexual»

Al ple es va aprovar per unanimitat demanar a l'ACM que revisi aquesta clàusula, després que el govern fes una esmena a la proposta de Primàries. Aquest dimarts, Sílvia Vaquero ha assegurat que la nota de l'Observatori «reafirma» la seva postura i ha tornat a demanar a Llasat que es disculpi. El portaveu de Primàries, per la seva banda, ha acusat el govern de fer «focs d'artifici per desviar l'atenció».