L'executiva comarcal d'ERC del Baix Penedès.

Pressupostos: ERC del Baix Penedès creu que cal fer «autocrítica» per la manca de propostes

Els republicans denuncien la «incapacitat» de «socialistes i convergents» de presentar projectes transformadors

L'executiva comarcal d'ERC del Baix Penedès ha mostrat la seva «preocupació» per les inversions previstes per a la comarca al pressupost de la Generalitat. Els republicans es van reunir dimarts amb el delegat del Govern al Penedès, David Alquézar, i el director de l'oficina de la Delegació, Pol Pagès. També hi eren presents la diputada i presidenta regional d'ERC al Penedès, Lluïa Llop, i el diputat Carles Castillo.

A la reunió es va lamentar que la comarca segueixi «a la cua» en inversions, tot i ser la que més creix en població. També es va traslladar la necessitat de compensar la «insuficient» partida d'inversions amb un «augment significatiu» del personal dels serveis bàsics. ERC del Baix Penedès avisa que «si no es destinen més metges, bombers, vetlladors o mossos, els serveis bàsics tenen un fort risc de col·lapsar».

Autocrítica i retrets a «socialistes i convergents»

Però tot i admetre aquests fets, des d'ERC també creuen que cal fer «una autocrítica serena i profunda» a la comarca. Segons els republicans, «en els últims 40 anys, la comarca ha estat molt més eficaç i unida políticament en la queixa que en la proposta».

Per això es pregunten quins projectes s'han presentat que hagin estat rebutjats o no finançats per la Generalitat. També han denunciat «la incapacitat que han demostrat durant anys els dos partits vertebradors de la comarca, socialistes i convergents». Segons ERC, aquestes formacions no han estat capaces «de presentar projectes transformadors i concrets per trencar les dinàmiques que impedeixen el desenvolupament del territori».

Idiada 2

La reunió d'aquest dimarts també va servir, segons ERC, per arrencar el compromís dels diputats i del delegat «de treballar per fer Idiada 2». Igualment, es buscarà el compromís de fer créixer les plantilles de serveis essencials i desenvolupar un pla de reactivació econòmica. Per últim, també s'han compromès a impulsar el projecte d'ampliació de l'Hospital del Vendrell.

Aquest dijous 18 de novembre hi ha prevista una reunió de diversos alcaldes de la comarca amb el conseller d'Economia, Jaume Giró.