El conseller Jaume Giró presenta els pressupostos del Govern pel 2022 a l'Auditori del Parlament

Les reclamacions del Baix Penedès pel pressupost arriben al conseller d'Economia

Jaume Giró confirma una inversió de 3,5 milions d'euros per a Idiada abans de reunir-se amb els alcaldes

Les reclamacions del Baix Penedès pel pressupost del 2022 han arribat al conseller d'Economia, Jaume Giró. En una sessió al Parlament, la diputada socialista Dolors Carreras, de Cunit, ha retret al Govern la baixa inversió prevista a la comarca.

Carreras ha lamentat que la crescuda constant de població de la comarca no es vegi traduïda en un increment de les inversions. La cunitenca ha criticat especialment la situació en què es troba l'Hospital Comarcal del Vendrell, molt necessitat d'una inversió.

Subvenció per a Idiada

En la seva resposta, Giró ha apuntat que als 6,2 milions d'euros del capítol d'inversions cal afegir-ne quatre més del capítol de transferències de capital. En total són 10,4 milions d'euros per al Baix Penedès. D'aquests, 3,4 milions són d'una subvenció per a Idiada, per fer una nova pista d'assaig per al vehicle autònom

Altres inversions són les ja conegudes per fer la nova escola Teresa Godés del Montmell o ampliar el CAP de l'Arboç. També es farà una actuació a l'EDAR de Calafell i s'ampliarà l'escola de Santa Oliva. Giró ha contraposat els deu milions d'aquests comptes amb els dos milions que preveien pel Baix Penedès els del 2020.

Tot i això, la suma dels deu milions d'euros segueix sent la més baixa de les quatre comarques que conformen el Gran Penedès. També està molt per sota de les inversions previstes al Tarragonès, el Baix Camp i l'Alt Camp. Això per una comarca que té una de les taxes d'atur més altes de Catalunya i un dels creixements poblacionals més grans.

Reunió amb alcaldes

A la seva intervenció, el conseller d'Economia ha assegurat també que estava assabentat de les peticions de la comarca. En aquest sentit, ha avançat que s'ha fixat una reunió amb diversos batlles per aquest mateix dijous. Fa una setmana, des del Consell Comarcal del Baix Penedès van titllar els comptes d'«inacceptables» i «lamentables».