L'estació de bombament de Sant Salvador.

Pel Vendrell Primàries avisa que la garantia de l'estació de bombament de Sant Salvador caduca el 2023

El partit presenta una moció on es demana que l'Ajuntament informi Costes de l'existència d'un vici ocult

Pel Vendrell Primàries avisa que la garantia per les obres de l'estació de bombament de Sant Salvador caduca el 2023. La formació recorda que les obres tenen una garantia de quinze anys per informar dels vicis ocults que es puguin trobar. Aquesta obra es va fer el 2007, amb la qual cosa la garantia expira en poc més d'un any.

El grup municipal presentarà una moció al ple del pròxim dilluns on es demana que l'Ajuntament transmeti a Costes de l'Estat l'existència d'un vici ocult. «S'ha de notificar a l'empresa que va fer les obres, FCC, aquest vici ocult, perquè el pugui solucionar», ha explicat el portaveu, Josep Maria Llasat.

Segons Llasat, des de Costes els han assegurat que «no tenen previst fer cap altra actuació si l'Ajuntament no els ho demana». Fa un any, el Ministeri va contractar dues empreses per comprovar l'estat de la infraestructura. «Es va constatar que entrava aigua de mar a través de les juntes, perquè l'estació està per sota del nivell freàtic», explica Llasat.

Aquest seria el motiu pel qual la màquina estaria sempre saturada i no podria absorbir l'aigua quan hi ha crescudes provocades pels temporals. Des de la regidoria de Platges no es dona cap informació al respecte des de fa un any. En aquell moment, Bàrbara Peris va apuntar a la manca de subministrament elèctric com a principal problema.

El català a Aigües del Vendrell

Primàries presentarà una segona moció al ple, en què es demanarà que Aigües del Vendrell faci l'atenció telefònica en català. Fa tres setmanes, Plataforma per la Llengua va denunciar que l'empresa no compleix la normativa lingüística, ja que no garantia l'atenció en català.

Josep Maria Llasat recorda que l'Ajuntament té un reglament on es diu «que les comunicacions es faran en català i, si es demana, en castellà». Afegeix que als plecs de condicions de les licitacions també hi figura aquest reglament. Per això la moció demana que l'empresa mixta d'aigües ho compleixi o, en cas contrari, que se li obri un expedient sancionador.