La plaça de les Palmeres de Sant Salvador, inundada.

El temporal de mar provoca entrades d'aigua a Sant Salvador, Coma-ruga i el Francàs

L'estació de bombament de la platja de Sant Salvador segueix sense funcionar

El temporal Blas ja està deixant notar les primeres afectacions a les platges de Sant Salvador, Coma-ruga i el Francàs. Aquest dimecres 10 de novembre s'han produït entrades d'aigua de mar en diferents punts, deixant alguns carrers inundats.

És el que ha passat a Cala Berenguer, al Francàs, un pas que queda sovint negat d'aigua. El mar ha entrat fins al túnel que uneix el passeig marítim de Masia Blanca amb el Francàs. Tot i això, a primera hora de la tarda encara era possible circular per aquesta via en cotxe. 

També a Coma-ruga s'han produït entollaments en zones com la plaça dels Germans Trillas o alguns trams de l'avinguda Palfuriana. En canvi, l'avinguda de Brisamar no havia patit inundacions en aquestes primeres hores de temporal.

El pas de Cala Berenguer, al Francàs.
El pas de Cala Berenguer, al Francàs, també s'inunda sovint. | BP Diari

La plaça de les Palmeres

Un altre dels punts habituals d'entrada d'aigua és la plaça de les Palmeres de Sant Salvador, i aquest cop no ha estat una excepció. L'aigua ha inundat els dos laterals de la plaça un cop més. Aquesta és la zona on hi ha l'estació de bombament que es va fer junt amb la remodelació del passeig marítim Joan Reventós. 

De fet, no hi ha noves notícies sobre aquesta infraestructura que es va fer el 2007 i mai ha funcionat. Fa dos anys, tècnics del departament de Costes van començar uns treballs per comprovar el seu estat. Ara fa un any, el novembre del 2020, l'Ajuntament va informar sobre les conclusions a les quals havien arribat els tècnics.

En aquell moment es va dir que tant les bombes com les canalitzacions funcionaven bé, i que el problema era la manca de subministrament elèctric. Des del govern local van apuntar, doncs, que per posar en marxa l'estació calia fer-hi arribar electricitat. Però després d'aquella informació no s'ha sabut res més.

El passat mes de maig, tres partits de l'oposició (SP-ERC, Podem i Primàries) van demanar un ple extraordinari sobre aquest assumpte. Els partits van apuntar la possibilitat que les canalitzacions tampoc funcionessin bé perquè, suposadament, filtraven l'aigua de mar. Això es desprenia d'un informe tècnic fet a instàncies del Ministeri de Transició Ecològica, que també apuntava que calien diversos ajustos i un pla de manteniment

Lateral inundat de la plaça de les Palmeres.
La plaça de les Palmeres, amb aigua provinent del mar. | BP Diari