El Ball de Diables de l'Arboç.

Torna la festa major: l'Arboç ja ho té tot a punt per a la seva festa gran

Després d'un any d'absència, s'ha preparat una celebració adaptada a la situació sanitària

L’Arboç es prepara per celebrar la seva Festa Major, que tindrà lloc entre el 20 i el 25 d’agost. Serà la primera que el municipi viurà en pandèmia, ja que l’any passat es va decidir suspendre-la. Aquella decisió, que va comportar una certa polèmica, no es repetirà enguany.

Des de l’Ajuntament s’ha treballat per preparar una festa adaptada a la situació sanitària, complint amb totes les mesures de prevenció. Així, actes com la Diada Castellera o la carretillada finalment s’han desestimat, i en altres serà indispensable la reserva prèvia. Aquests són els actes principals de la Festa Major de l’Arboç.

Protagonisme pels sanitaris

El pregó que donarà el tret de sortida a la festa anirà a càrrec del personal sanitari del CAP de l’Arboç. Es farà a les 19.30 hores, en el que vol ser un homenatge als que estan lluitant en primera línia contra la Covid. El mateix divendres es farà a la plaça de la Vila la Nit de Dansa a càrrec de l’Esbart Sant Julià, a les 21.30 hores.

Les actuacions musicals de nit s’encetaran amb dues propostes que tindran lloc a les onze de la nit. A la pista exterior del poliesportiu actuarà el grup Tribut a Abba, i a la plaça de la Puntaire hi haurà el grup Allioli.

El dissabte 21, i després del toc festiu de campanes, es farà un concert vermut al parc de Santa Llúcia. Actuaran els grallers Sonagralla, Els Cofins i els Vilardells, així com alumnes i professors de l’Escola de Música Tradicional de l’Arboç. A les sis es farà la missa de vigília, l’anada a completes i el cant dels goigs de Sant Julià, amb el seguici popular.

Exhibició folklòrica i Doctor Prats

En acabar serà el torn de l’exhibició folklòrica, que farà parades en diferents places de la vila. Els diferents grups de cultura popular de l’Arboç actuaran a la plaça de la Vila, a la rambla de la I Trobada de Diables i a la plaça de Catalunya. A la nit hi haurà una de les actuacions més esperades, la que faran Doctor Prats al camp de futbol antic a les 22.00 hores.

Aquest serà l’únic concert pel qual caldrà fer una reserva prèvia en aquest enllaç. A la mateixa hora, Galilea Tributo a Sergio Dalma actuaran a la pista del poliesportiu, mentre a la plaça de la Puntaire hi hauran les havaneres de Son de la Havana. El dia s’acabarà amb un Castell de Focs que es farà a mitjanit al sector Mestral.

El diumenge 22 es farà la missa solemne en honor a Sant Julià, seguida de l’exhibició folklòrica dels grups de cultura popular a la plaça de la Vila. Les entitats tornaran a actuar a les set de la tarda a les mateixes places del dia anterior. A les 22.00 hores, i després d’un ramillet de foc aeri, hi haurà el concert del grup Star Ways a la pista exterior del poliesportiu.

Els grups infantils

El dilluns 23 serà el torn de l’exhibició folklòrica infantil, a les 11.30 i a les 18.00 hores, a la plaça de la Vila i a la plaça de la Puntaire. L’Orquestra Maravella oferirà dos concerts a la pista del poliesportiu, a les 19.30 i a les 22.30 hores, mentre que la pista de la sala polivalent acull una nit de màgia.

La Festa Major encararà la recta final el dia 24 amb la cronoescalada, els concursos de bitlles i de pintura infantil, el concert de l’Orquestra Metropol i l’espectacle familiar Cabaret Circus. El dia 25 hi haurà el campionat de petanca, dos espectacles infantils, la projecció de la pel·lícula ‘Doctor Dolittle’ i un concert de swing. Es pot consultar el programa sencer en aquest enllaç.