Imatge de l'entrada de l'Ajuntament del Vendrell.

Treballadors de l'Ajuntament del Vendrell lamenten el retard en l'aplicació dels nous trams salarials

L'alcalde apunta que la intenció és portar la millora al ple de novembre

Els representants del personal de l'Ajuntament del Vendrell dels sindicats SPL-CME, UGT i CCOO han emès un comunicat en el qual lamenten que encara no s'hagi començat a aplicar el nou sistema de trams salarials que es va acordar entre el consistori i el Comitè de Personal el passat juliol. Aquesta actualització salarial, que afecta a prop de 165 treballadors de la casa, hauria de suposar un increment mitjà del 9,11% dels sous, fent que no quedin salaris per sota dels 1.000 euros.

L'actualització no arriba el setembre

Segons els representants dels treballadors, aquesta actualització dels trams havia de ser una realitat «el passat mes de setembre», però no ha estat així. Asseguren que des de la regidoria de Recursos Humans s'escuden «en informes tècnics de l'interventor» i en el «deute constant» per no complir els acords aprovats al ple, en referència a la modificació de crèdit que es va tirar endavant el passat agost. La modificació va servir per reservar els prop de 230.000 euros que costarà aquest increment dels salaris.

També lamenten que sí que s'hagi aprovat «fer el pagament retroactiu als anomenats coordinadors d'àrea», en aquest cas «amb informe favorable de l'interventor». Per tot això, des dels sindicats esperen que el nou alcalde no agafi «el testimoni i els mals costums de menyspreu al personal municipal de l'alcalde sortint» i «torni a les intencions inicials, que de moment només han estat això, intencions», conclouen.

 

L'alcalde confia que s'aprovi al ple de novembre

En resposta al comunicat dels representants dels treballadors, l'alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, ha apuntat que des de l'Ajuntament del Vendrell mantenen «el compromís acordat amb els treballadors» i que s'està treballant «per portar aquesta millora salarial al ple del mes de novembre, tal com ja se'ls va comunicar». Els serveis municipals estan fent ara les valoracions del personal per actualitzar el sistema de trams.

També et pot interessar: