El Vendrell arrenca l'any com a Capital de la Cultura Catalana!

El Vendrell presenta la Festa Major 2021, que tindrà encesa del campanar i concerts amb reserva prèvia

Es recuperen el Ball de Malcasats i les cercaviles de cultura popular, però no el castell de focs

El Vendrell ha presentat el programa de la Festa Major de Santa Anna 2021. Entre el 25 i el 28 de juliol s'han programat diversos actes que acosten la festa a la normalitat, després de l'edició reduïda del 2020. Tot i això, l'edició d'aquest 2021 seguirà marcada per la pandèmia.

Així, molts dels actes hauran de ser amb reserva prèvia, com ara les actuacions musicals o els espectacles infantils. L'ús de la mascareta serà obligatori en actes de molta concurrència o en llocs tancats. També s'han canviat els recorreguts de les cercaviles de cultura popular i del correfoc.

Encesa del campanar sí, castell de focs, no

Amb aquests condicionants, que poden variar depèn de com evolucioni la pandèmia els pròxims dies, el Vendrell viurà de nou la seva festa gran. Un dels actes que s'ha recuperat és l'encesa del campanar del dia de Santa Anna, just després del correfoc. En canvi, enguany tampoc hi haurà el castell de focs del dia 25.

Sí que es farà el Ball de Malcasats, així com diferents concerts de nit en espais oberts com el pàrquing del carrer Colom. Entre els grups programats hi ha la Banda Petit Comitè, Geluc, Suu, Guardafuegos, i El Lado Oscuro (tribut a Jarabe de Palo). L'Orquestra Costa Brava, Toni Moog, el grup d'havaneres Son de l'Havana i els DJs Ferry Lip i Morci completen l'oferta de nit.

Diumenge 25 de juliol (Sant Jaume)

Després dels actes previs dels dies anteriors, la festa comença el dia 25 amb el reconeixement als portants d'honor i el pregó de Jaume Ramon. Es farà a les 13.00 hores a l'Auditori del Tívoli. A la tarda hi haurà un espectacle infantil (C/Colom), sardanes amb la cobla Costa Brava (Rambla) i un concert dels Tocats de Canya (plaça Tívoli).

A les 22.30 hores, l'Orquestra Costa Brava actuarà al pàrquing del carrer Colom, seguit d'una sessió del DJ Ferry Lip. Al mateix temps, Toni Moog farà el seu espectacle 'Fortnique' a la pista d'atletisme, abans del concert de la Banda Petit Comitè.

Dilluns 26 de juliol (Santa Anna)

El dia gran de la festa començarà amb les matinades i l'ofici solemne en honor a Santa Anna. A les onze començarà la cercavila de cultura popular, amb un recorregut adaptat a la pandèmia i, en acabar, els Diables faran els seus Versots. A les 19.00 hores s'ha programat el tradicional concert del Cor Orfeó Parroquial a l'església.

Una hora més tard es farà un espectacle de ball al pàrquing del carrer Colom amb l'Aulatres i l'escola de ball Míriam Buitrago. A les 22.00 hores començarà la cercavila de foc, que acabarà amb l'encesa del campanar. El dia finalitzarà amb el concert de Geluc i Suu a la pista d'atletisme.  

Dimarts 27 de juliol (Santa Anneta)

El dia de Santa Anneta comptarà amb la ballada de lluïment dels grups de cultura popular, a les 18.30 hores. Els inflables d'aigua a la carretera de Sant Vicenç i una exhibició de trapezi dels alumnes de La Lira completen la tarda. A les 22.30 hores, els grups Guardafuegos i El Lado Oscuro (tribut a Jarabe de Palo), actuaran al pàrquing del c/Colom, seguits del DJ Ferry Lip

Dimecres 28 de juliol (Dia del Gos)

L'últim dia, el protagonisme serà pel Ball de Malcasats, quer farà dues sessions (19.00 i 21.00 hores) a la plaça del Tívoli. El Pot Petit farà un espectacle a les 19.00 hores al pàrquing del carrer Colom, abans que es faci la tronada de fi de festa des del campanar. A les 23.00 hores, les havaneres de Son de l'Havana i el DJ Morci posaran el punt final a la festa.