Imatge d'arxiu d'una patrulla de la Policia Local del Vendrell

El Vendrell es queda dues nits sense patrulles de policia per la «indisposició» de tots els agents

La situació ha coincidit amb el final de l'estat d'alarma i el toc de queda nocturn

El Vendrell s'ha quedat dues nits seguides sense patrulles de policia local, segons han explicat els sindicats a les xarxes socials i han confirmat fonts de l'Ajuntament a la premsa. Pràcticament tots els agents assignats al torn de nit han faltat a la feina al·legant que estaven indisposats, amb la qual cosa només han treballat el cap de policia i un agent.

La situació ha coincidit amb la fi de l'estat d'alarma aquest diumenge 9 de maig, que també ha comportat la caiguda del toc de queda nocturn. Fa unes setmanes, els sindicats policials van protestar per la situació en què es troba la plantilla de la policia local, que té prop d'un 25% dels agents que són interins.

«Degoteig» de baixes

La regidora de Policia, Luz Ramírez, ha confirmat que des de divendres hi va haver un «degoteig» de notificacions d'agents indisposats. Quan es van intentar mobilitzar altres agents com a substituts, cap d'ells tenia disponibilitat per al torn nocturn, que comença a les deu del vespre i acaba a les sis del matí. Ramírez ha assegurat que el consistori està treballant per resoldre la situació al més ràpidament possible, tot i que no ha precisat si aquest dilluns a la nit hi haurà patrulles al carrer.   

La regidora ha volgut desvincular aquesta situació del conflicte laboral que hi ha obert amb els sindicats, i ha negat que es tracti d'una vaga encoberta. En declaracions a TarragonaDigital, Ramírez ha apuntat que durant aquestes dues nits s'ha comptat amb el suport dels Mossos d'Esquadra per controlar la situació al carrer, i ha afegit que no s'han registrat incidents remarcables.

Les crítiques dels sindicats

Els sindicats de la policia del Vendrell denuncien que fins a 22 agents dels 86 que té la plantilla són interins, el que suposa més precarietat i una manca de formació dels policies. Des de l'Ajuntament responen que ja han començat el procés de regulació amb la convocatòria de nou places de carrera per aquest 2021. Aquest dilluns també s'ha anunciat l'inici del procés de selecció de vuit agents per reforçar la plantilla de cara a l'estiu.