El grup de rock Guardafuegos, del Vendrell.

Els vendrellencs Guardafuegos publiquen el seu nou disc d'estudi 'Lo que tenga que ser'

L'àlbum ha estat produït per Pepo López i serà presentat al Tàg el 23 d'abril

El grup del Vendrell Guardafuegos ha publicat aquest dijous 15 d’abril el seu tercer treball d’estudi, 'Lo que tenga que ser' (Flufi Records, 2021). El disc, enregistrat als estudis La Casamurada, ha estat produït per Pepo López (Quique González, La Cabra Mecánica, Chivo Chivato) i ha estat publicat pel segell vendrellenc Flufi Records.

A les sis cançons del nou disc, que es poden escoltar a les diferents plataformes digitals, Guardafuegos mostren una notable evolució respecte als seus anteriors treballs, amb cançons que, partint del rock d'arrels americanes, van a la cerca de diferents horitzons, però sempre mantenint una marcada personalitat. 

Col·laboracions de Dani Flaco i Eva Cabanes

'Lo que tenga que ser' va dels efluvis tompettynians de la inicial ‘El Mundo es suficientemente grande’, fins als aires fronterers de la final ‘Algo que perder’, passant pels aromes soul que desprèn ‘De un tiempo mejor’ o els tocs de gòspel de la sentida ‘Enciende una luz’.

L’àlbum compta amb dues destacades col·laboracions. A ‘Ahora tampoco’, el cantautor Dani Flaco aporta la seva veu en un tema on el grup exhibeix frescor acostant-se de forma desinhibida al pop-rock més melòdic. Per altra banda, la reposada ‘Si Puedo volver’ suposa una excel·lent aproximació a la música folk i bluegrass, amb la veu d’Eva Cabanes donant un càlid contrapunt a la de Rosendo Hernández.

El disc serà presentat en directe el 23 d’abril al Teatre Àngel Guimerà (Tàg) del Vendrell, en un concert amb diferents artistes convidats. Guardafuegos està format per Rosendo Hernández (veu i guitarra), Marc Guitart (baix), Ferran Robusté (teclats), Oriol Moya (bateria) i Miguel Martínez (guitarra).