Imatge de persones amb mascareta passejant pel centre de Reus

Els comerços podran obrir sense límit de superfície a partir de dilluns

Vergés ha assegurat que «ens trobem en una situació estable»

Aquest dijous s’han anunciat les noves mesures i canvis en les restriccions contra el coronavirus a Catalunya. El Procicat ha confirmat avui que eliminarà les restriccions que afectaven els comerços i botigues de gran espai, les quals no han pogut obrir en la seva totalitat en els darrers mesos.

Fins ara, les botigues de grans superfícies s’havien vist tocades per les restriccions, ja que Procicat va considerar que només es poguessin obrir comerços de menys de 800 metres quadrats. Ara, amb aquesta nova decisió, totes les botigues i comerços essencials i no essencials podran obrir sense limitació d’espai i superfície a partir del proper dilluns. D’igual manera, i per seguir retenint els contagis, tots els espais seguiran limitats al 30% de la seva capacitat d’aforament.

Per altra banda, aquest dilluns també s’aixecarà el confinament comarcal al qual Catalunya s’havia tornat a sotmetre fa unes setmanes. D’aquesta manera, els ciutadans catalans podran circular per tota la comunitat autònoma sense restriccions, tot i que no es podrà sortir encara de Catalunya sense causa justificada.

Altres canvis en les restriccions a Catalunya

Entre altres mesures que canvien, també destaca el fet que els estudiants de batxillerat tornaran a les aules i podran reobrir bars i restaurants dels centres comercials en el mateix horari que la resta, fins a les 17.00 hores. Aquestes són mesures que havien transcendit en les últimes hores i que s'han oficialitzat en roda de premsa aquest dijous.

A més, la consellera de Salut, Alba Vergés, ha anunciat que s'amplien els aforaments en activitats religioses i esportives, del 30 al 50%. El comerç ja no tindrà limitació de metres quadrats, tot i quedar-se en l'aforament del 30%, i podran obrir els espais infantils lúdics amb aquest mateix aforament, però sense restauració.

Alba Vergés, consellera de Salut en funcions, ha justificat aquest aixecament de restriccions per la bona evolució de la pandèmia al territori català. Vergés ha afirmat que «ens trobem en una situació estable», fet que ha servit per a poder reobrir la mobilitat a Catalunya i donar una oportunitat als comerços de grans superfícies perquè aconsegueixin remuntar les pèrdues. Tot i això, la consellera ha volgut recordar que «la pandèmia no s’ha acabat» i s’ha d’«extremar les precaucions».