Imatge de l'autopista C-32.

La petició de la Generalitat als conductors de cara a l'imminent aixecament dels peatges

Aquest dimecres 1 de setembre els peatges de les autopistes catalanes hauran d'aixecar les barreres; per a evitar incidències, el Govern recomana circular-hi a 30 quilòmetres per hora

La finalització de la concessió que fins ara ha tingut l'empresa Abertis de les autopistes espanyoles acaba aquest dimarts 31 d'agost. Tal com s'havia anunciat el 2018, la titularitat de les vies d'alta capacitat passa a ser de l'Estat, i a Catalunya, la majoria de carreteres que fins ara eren de pagament deixen de ser-ho. S'haurà de veure quina serà la congestió del trànsit als peatges, però per això, el Govern català ja ha fet una recomanació  als conductors.

Com fan els usuaris del TeleTac, tots els vehicles que circulin per les autopistes i passin pels peatges en què ja no s'hauran d'aturar hauran de conduir-hi a baixa velocitat. La Generalitat  ha recomanat circular a uns 30 quilòmetres per hora per tal d'evitar possibles incidents, tenint en compte, a més, que tot i l'eliminació de les barreres es poden seguir produint acumulacions de cotxes a les portes dels peatges. De fet, el consell es podria estendre a totes les vies de la Península en què s'elimina el règim de pagament directe.

Els trams d'autopista gratuïts a Catalunya

Les autopistes estatals AP-2 i AP-7 aixecaran les barreres aquest mateix dimecres. D'una banda, el tram de l'AP-2 des d'Alfajarín, a uns quilòmetres de Saragossa, fins al Vendrell, al Baix Penedès, un dels més cars de l'Estat fins ara, passarà a ser gratuït. De l'altra banda, la gratuïtat també es farà efectiva a l'AP-7 des de la Jonquera, a l'Alt Empordà, fins a Tarragona. Més avall de la capital del Tarragonès, l'any passat ja es va alliberar els peatges, de manera que tota l'Autopista del Mediterrani serà gratuïta.

La carretera C-33, que enllaça Barcelona amb l'AP-7 fins a Montmeló, deixarà també d'exigir pagament per a circular-hi, així com el tram nord de la C-32, de Lloret de Mar, a la Selva, fins a Barcelona ciutat. Cap al sud, des de Castelldefels  fins al Vendrell, Aucat, filial d'Abertis, manté la titularitat de la via, cosa que provoca que, de moment, s'hi haurà de seguir pagant

Entre finals d'any i els primers mesos de 2022, els peatges a C-32 i C-33 seran desmantellats

Mentrestant, l'executiu català acaba de polir els últims detalls judicials sobre les carreteres de què té titularitat i té previst aprovar-hi aquest dimarts 31 d'agost una obra d'emergència per al desmantellament dels peatges. Es tracta de la C-33 i la C-32, tan sols en el tram nord, on es preveu que a finals d'aquest any estiguin completament desmantellades  les estructures dels peatges. 

A més, durant el primer semestre del 2022 es pretén que els peatges secundaris  situats a les sortides i entrades de la C-32 nord també quedin inutilitzats. Així, especialment durant aquest període, però per sempre, els conductors tindran l'obligació de reduir la velocitat quan circulin pels peatges fins on aquest dimarts a les dotze de la nit encara s'ha de pagar per passar.