Edifici 112 de Reus

En 'vaga indefinida': els treballadors del 112 a Catalunya esclaten

Volen aconseguir un conveni propi i la internalització del servei

Els treballadors i treballadores dels centres de Zona Franca i Reus  del 112  han dit prou. S'han declarat en vaga indefinida, que donarà el tret de sortida el pròxim 21 d'agost.

Una vaga convocada per CGT Catalunya aquest dilluns i que té com a objectiu fer evident, un cop més, la necessitat d'encarar el conflicte laboral que existeix des de fa mesos.

En aquest sentit, la lluita que han iniciat els treballadors és aconseguir un conveni propi. Actualment, el que tenen forma part del conveni de Call Center. Així mateix, també volen la internalització del servei.

En perill el sou dels treballadors

Recorden que l'inici del conflicte laboral es remunta al passat mes de maig, quan l'antiga empresa adjudicatària del servei, Grupo Norte, es va declarar en concurs de creditors voluntari. Arran d'aquesta mesura, la Generalitat va posar en marxa un procés d'assignació de servei d'urgència.

L'empresa Ferrovial va aconseguir l'adjudicació, la qual ja gestiona el servei del 061

L'abandonament sobtat de l'antiga empresa que gestionava el servei va desembocar en una problemàtica per als treballadors. En concret, va posar en perill el cobrament de les nòmines dels empleats. Aquest fet va ser el detonant de l'inici de les protestes.

No els deixen convocar una vaga 

El punt àlgid de tot plegat va ser per Sant Joan. Es va convocar una 'vaga' que no es va poder dur a terme com estava previst. El Departament de Treball va instaurar uns serveis mínims del 100%, vulnerant un dret fonamental dels treballadors i provocant que la CGT els impugnés.

A partir d'aquesta obligació de vaga fallida, el Comitè d'Empresa de Reus i l'ATTC (Associació de Teleoperadors i Telegestors de Catalunya) va demanar reunir-se amb Interior i el CAT112.

El motiu principal de la trobada era afrontar el conflicte laboral que hi havia iniciat. Malgrat les peticions reiterades per aconseguir-ho i que diverses formacions polítiques tractessin la qüestió en seu parlamentària, no s'ha obtingut cap compromís per abordar la qüestió.