Un autobús de l'empresa Plana, al costat de l'antiga estació de tren de Salou.

L'autobús llançadora de l'Estació de tren de Salou a la de PortAventura té un cost de 2,05 euros

La suma dels bitllets del bus i el tren fins a Tarragona és de 4,55 euros. El trajecte pot durar més de 40 minuts

El servei de bus llançadora de l'Estació de Salou a la de PortAventura és de pagament. Aquesta és una de les sorpreses que s'han trobat aquest dilluns, 13 de gener, els usuaris del tren de Salou en el primer dia de funcionament de la variant del Corredor Mediterrani. D'aquesta manera, sense disposar de cap abonament de l'ATM, el cost del viatge de Salou a Tarragona amb el nou sistema ferroviari és de 4,55 euros. A més, la durada total del trajecte pot superar els tres quarts d'hora.

Amb la desaparició dels trens pel mig de la ciutat, aquest bus llançadora, que opera l'empresa Plana, ha de servir per apropar els viatgers des del centre de Salou fins al baixador que hi ha a tocar del parc temàtic, que ha esdevingut l'únic punt de parada de trens al municipi. La distància entre els dos punts és de poc més de 4 km. L'autobús fa la ruta directa entre els dos punts i la previsió és completar el trajecte en uns 20 minuts per arribar a agafar el tren amb una antelació d'entre 2 i 30 minuts.

El preu del bitllet és de 2,05 euros, que se sumen als 2,50 que costa el bitllet senzill dels Rodalies  fins a Tarragona. En el cas que es disposi d'una targeta amb un abonament integrat dins de l'ATM, el bitllet es valida a la llançadora i el viatge en tren compta com a transbord.

Fins a 50 minuts per arribar del centre de Salou a Tarragona amb el nou sistema de trens

D'aquesta forma, tal com es desprèn dels horaris oficials (disponibles aquí en pdf), per agafar el tercer tren del dia, que arriba a les 8:50 hores a Tarragona, s'hauria de pujar a l'autobús llançadora a l'estació antiga a les 8.10. Completar el trajecte arribaria fins als 40 minuts. Les freqüències de la nova línia de bus llançadora s'han coordinat amb els serveis de Rodalies. No obstant això, a certes hores del dia el temps d'espera des de l'arribada de l'autobús fins a la sortida del tren pot arribar fins als 30 minuts.

Per exemple, amb el darrer tren de la nova línia R-17, programat per sortir a les 22.35 des de PortAventura i arribar a les 22.46 a la capital. En aquest cas, l'últim bus llançadora del dia parteix a les 22 horas, amb la qual cosa  els viatgers hauran d'esperar uns 15 minuts al baixador del parc temàtic i la durada total del viatge del s'enfila fins als 46 minuts