Jutgen cinc persones per arrencar bigues del Parc Samà de Cambrils

El parc cambrilenc està catalogat per la Generalitat com a Bé d'Interès Cultural | La suma de la multa ascendeix a 6.000 euros

Els fets es remunten a l’any 2011, quan  cinc homes van anar fins al Parc Samà de Cambrils i van arrencar les bigues de ferro  que hi ha al mur que delimita el parc cambrilenc. Aquest fet, segons l’escrit de la Fiscalia de Tarragona, és més greu perquè està considerant Bé d’Interès Cultural (BIC). Les cinc persones processades estan condemnades per un delicte per danys al patrimoni cultural.

Condemnats a pagar 6.000 euros de multa

Una patrulla de la Policia Local de Cambrils va sorprendre cinc homes, el 13 de juny de 2011,  mentre estaven arrencant bigues de ferro que estaven en el mur que marcava el perímetre del Parc Samà de Cambrils. Per aquest motiu, la Fiscalia acusa les cinc persones i s’enfronten a pagar una multa de 6.000 euros. Els autors d’aquest delicte, són tres ciutadans de nacionalitat espanyola i dos estrangers. A més, dos d’ells, tenen antecedents penals per altres delictes.

El Parc Samà considerat Bé d'Interès Cultural

En estar catalogat el Parc Samà com un Bé d’Interès Cultural, els cinc processats estan acusats d’un delicte de danys al patrimoni cultural. A més, en el judici estan citats a declarar com a testimonis el director del Museu d’Història de Cambrils, el representant de l’empresa propietària de la finca i els agents de la Policia Local del municipi que van detenir les cinc persones.

Els danys que van causar els processats al Parc Samà, tenen un preu de 296,61 euros, pel que fa al mur, mentre que el valor de  les bigues que es van sostraure és de 240 euros. En aquest sentit, es reclamen els diners als culpables dels fets.

Cinc persones processades per arrencar les bigues del Parc Samà de Cambrils
Cinc persones processades per arrencar les bigues del Parc Samà de Cambrils | Google Maps