Els regidors de Vila-seca en Comú a l'Estació de tren de Vila-seca.

Els Comuns reclamen al govern estatal que recuperi l'estació de tren de Vila-seca

El grup municipal de Vila-seca en Comú presenta una sol·licitud a Foment per convertir l'actual baixador en una estació amb tots els serveis

La posada en marxa de la variant de trens del Corredor del Mediterrani, aquest dilluns 13 de gener, aporta a Vila-seca una nova centralitat dins del mapa ferroviari del Camp de Tarragona. A partir d'avui, el municipi entra a formar part de la línia de Rodalies R-16, amb una desena de nous trens al dia que connectaran cap al sud fins a Tortosa o cap al nord fins a Barcelona. D'aquesta forma, les connexions diàries de Vila-seca amb Barcelona arriben a 27.

Transformar el baixador de trens de Vila-seca en una estació amb tots els serveis

Davant del presumible augment d'usuaris que implica el nou dibuix ferroviari al municipi, el grup municipal de Vila-seca a Comú ha presentat una sol·licitud al Ministeri de Foment reclamant la transformació del baixador de Vila-seca en una estació ferroviària amb tots els serveis. Els Comuns consideren que les instal·lacions actuals d'Adif són insuficients i recorden que «el municipi es converteix en un dels principals nusos ferroviaris de la província».

Vila-seca en Comú lamenta que l'administrador ferroviari hagi fet cas omís a les seves peticions exigint millores a l'estació de tren. Per aquest motiu, afirma el partit en un comunicat, ara eleva la seva petició al Ministeri de Foment del govern estatal, que a partir d'avui es diu Ministeri de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana. Així mateix, han fet arribar les seves reivindicacions al grup d'Unidas Podemos al Congrés, amb responsabilitats dins del govern espanyol des de la setmana passada.

En la seva petició, els Comuns sol·liciten que l'Estació de Vila-seca compti amb un espai de venda directa de bitllets i incrementar les places d'aparcament.  Així mateix, reclamen millores en la seva accessibilitat, la seguretat, el manteniment i la neteja.  Consideren que aquests elements actualment són deficients i alerten que anirà encara a pitjor si no s'apliquen mesures correctores.