Imatge de la platja de la Pineda sense sorra pel temporal de llevant d'aquest dimarts 21 de gener.

La borrasca Glòria s'empassa platges i inunda diversos carrers a la Costa Daurada

El temporal d'aquest dimarts obliga a tallar diversos carrers i parcs a Cambrils, Salou i Vila-seca

El pas de la borrasca Glòria per la Costa Daurada, que travessa el seu punt àlgid aquest dimarts 21 de gener, està deixant imatges impactants.  L'alerta pel fort onatge, el vent i la pluja està provocant afectacions en diversos punts del litoral tarragoní, amb carrers inundats i algunes incidències causades per la caiguda de branques i arbres. La previsió és que aquest clima extrem es mantingui 24 hores més.

SEGUEIX EL MINUT A MINUT: El pas de la borrasca Glòria per les comarques de Tarragona

El temporal de Llevant ha provocat que l'aigua s'hagi empassat la sorra de moltes de les platges que hi ha des de la Pineda fins a l'Hospitalet de l'Infant, així com la inundació de múltiples carrers que han quedat negats per la crescuda del mar. Els ajuntaments de la zona demanen extremar les precaucions a la ciutadania i evitar apropar-se a platges i ports. A més, han pres algunes mesures com tallar algunes vies pròximes al litoral i el tancament de parcs i jardins.

Inundacions a tota la part baixa de Vilafortuny

A Cambrils, el temporal afecta especialment la part baixa de Vilafortuny, que ha quedat totalment inundada. L'aigua s'ha empassat tota la platja i el passeig marítim i ha convertit l'avinguda Diputació en un riu. La Policia Local ha tallat el trànsit en aquesta via, des del carrer del Camí del Corralet fins a l'avinguda Mas Clariana i recomana circular pel Vial de Cavet o l'A-7 com a vies alternatives per accedir a Cambrils. Així mateix, estan tallats els guals de la riera de Riudoms i del Camí de Vilafortuny. 

D'altra banda, l'Ajuntament de Cambrils també ha tancat l'accés durant tot el dia als parcs municipals del Pinaret, el Pescador i Nou Cambrils, així com les instal·lacions esportives del Pinaret i la carpa dels camps de futbol. Així mateix, el Club Nàutic té tancat l'accés a les esculleres del port.

La gran acumulació d'aigua ha causat també l'enèsim episodi d'inundacions al barri de la Salut  de Salou. L'afectació es concentra als carrers de València i Sol. Segons informa l'Ajuntament, no es pot circular entre els carrers E i la plaça de Venus, així com en un carril del passeig Miramar que es troba tallat per obres.

El barri de la Salut, negat i platges engolides per l'aigua a Salou

Aquesta vegada, però, el motiu de les inundacions no ha estat el desbordament del barranc de Barenys, aclarit de canyes recentment. De moment, el barranc baixa amb normalitat i desemboca amb força en una platja de Ponent  que s'enfila fins al passeig de Miramar. 

D'altra banda, la Policia Local ha precintat també la passarel·la del Camí de Ronda que hi ha al carrer Colom. En aquest punt, les fortes onades s'han engolit la part baixa de les roques i arriben fins a la vorera. A la platja de Llevant, una imatge gens habitual, amb desenes de surfistes que aprofiten el temps per buscar onades inusitades per aquestes contrades.

Els aficionats del surf s'han desplaçat també a diversos punts del Cap Salou, on el fort onatge s'ha empassat bona part de les cales i platges com la Llarga presenten un aspecte desolador. Entre les incidències, els Bombers han hagut d'actuar per la caiguda d'un pi de grans dimensions al carrer Amposta, a prop de la rotonda de Carles Buïgas.

El vent s'emporta part de la coberta d'una escola a Vila-seca

A Vila-seca, el temporal ja es va deixar notar de valent aquest dilluns. El fort vent, que ha obligat a activar l'alerta del Pla VENTCAT, va provocar la caiguda de la branca d'un arbre al carrer dels Muntanyals, a la Pineda, sense que causés cap dany, a més de  fer volar part d'una coberta de l'Escola Mestral, al barri de la Formiga.

En aquest cas, van haver-hi d'actuar els Bombers per tal de retirar les parts afectades i evitar més problemes. Tot i que de moment es pot circular amb normalitat per tots els carrers, el consistori ha tancat l'accés al jardí del Castell com a mesura preventiva.