El semàfor del 19 de desembre de 2019

El semàfor de TarragonaDigital
Damià Calvet
Conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat (JuntsxCat)

La C-37 entre Alcover i Valls figura com el tram de carretera amb més risc d'accidents de Catalunya, segons el darrer estudi del RACC. Són poc més de sis quilòmetres i mig de tram on més del 40% dels accidents greus i mortals que s'hi han registrat són de vehicles pesants i de camions. Part de la solució passa pel desdoblament de la carretera, reivindicació dels municipis de la comarca amb Alcover al capdavant. Altres punts negres de les carreteres tarragonines són la variant de l'N-340 a l'altura de Torredembarra o en el tram que connecta el nord de Castelló amb Amposta.

 
Joan Dausà
Cantant

El Festival Accents 2019 tanca portes aquest divendres a partir de les 21:00 amb el concert del cantant santfeliuenc, Joan Dausà, el qual fa ja més d'un mes que ha esgotat les entrades pel concert del Teatre Fortuny. Dausà, que mai abans havia estat a l'emblemàtic teatre reusenc - sí al Bartrina i al Bravium - hi presentarà 'Ara som gegants', el seu últim i exitós àlbum d'estudi.

 
Santi Nomen
President de l'Associació Masia de Castelló

El Pessebre dels Estels de la Masiá de Castelló és ja un clàssic d'aquestes dates i engegarà una nova edició aquest diumenge dia 22. Ja són més de 500 persones les que estan treballant intensament des de fa setmanes preparant un dels pessebres més visitats de les comarques tarragonines. El Pessebre dels Estels s'ha convertit amb el pas dels anys - en fa ja 22 - en el pal de paller del projecte de recuperació del poble abandonat que du a terme incansablement l'Associació Masia de Castelló.