La defensa del Nàstic, novament un desastre

El Nàstic perd a Còrdova maquillant un resultat vergonyós

El conjunt grana cau per 4 a 3 en un matx que anaven perdent per tres gols en els primers 27 minuts. Bon debut de Pol Prats amb gol i assistència per maquillar el resultat

La defensa del Nàstic, novament un desastre | Fran Pérez / Cordobesismo.com

El pèssim rendiment del Nàstic lluny de Tarragona seguirà acompanyant l’equip fins a finals de temporada. Els grana han caigut derrotats al camp del Córdoba per 4 a 3 en un encontre on els locals han estat capaços d’encarrilar el matx amb només set minuts de diferència, passant de l’empat inicial a un contundent 3 a 0. Els cordovesos, entre protestes i queixes pel mal funcionament de l’equip i del club, han traspassat el rol de cuer al Nàstic després de provocar-li la 24a derrota als d’Enrique Martín.

Bogeria en tres minuts

Córdoba i Nàstic afrontaven el matx sense la pressió de lluitar per un objectiu que han estat incapaços d’aconseguir. No ha estat fins al minut 20 quan els locals han pogut inaugurar el marcador amb un xut de falta de Javi Lara des de la frontal de l’àrea. La barrera tarragonina s’ha obert i ha permès que el xut de Lara, força centrat, sense excessiva potència i a poca alçada acabés entrant al fons de la xarxa i situant l’1 a 0 en el marcador. Quan el Nàstic encara no havia assimilat la diana, Andrés Martín ampliava diferències en el minut 22 després d’una triangulació, un bon control i un millor xut que ha superat Becerra per l’escaire esquerre. Bona diana si no fos perquè el golejador iniciava la jugada en fora de joc i no hauria d’haver pujat a l’electrònic.

Quan semblava que el partit s’estabilitzava i el Nàstic podia començar a buscar la remuntada, Alfaro ha fet pujar els nivells de vergonya dels seguidors nastiquers. Una entrada des de la banda dreta davant una defensa molt feble acabava amb un potent xut que superava Becerra per l’esquerre.  Era el 3 a 0 en només 27 minuts de partit i tot podia anar a pitjor. Martín, davant la debacle, retirava de la gespa Djetei i feia debutar Pol Prats. No ha estat fins al segon temps quan l’encontre tornava a veure un gol del Córdoba. Ja amb Suárez en el lloc de Kanté i Palanca en el de Márquez, Alfaro ha tornat a veure porteria després d’una gran passada en profunditat de Javi Lara.

Martín observa Djetei des de la distància
Martín observa Djetei des de la distància. El navarrès va canviar el camerunès en el minut 30 | Fran Pérez / Cordobesismo.com

Quasi remuntada de maquillatge

Dos minuts després del 4 a 0, Uche ha retallat diferències després de rebre una pilota de Luís Suárez dins de l’àrea. El xut creuat del nigerià ha acabat al fons de la xarxa de Lavin. El 4 a 1 s’ha mantingut fins a la recta final del matx, però dues dianes tarragonines han aconseguit maquillar la vergonya. I ha estat possible gràcies a Pol Prats. El debutant s’ha quedat sol davant Lavin després d’una assistència d’Abraham i ha vist porteria en el minut 88. Ja en el temps de descompte, una centrada del mateix Prats l’engaltava Luís Suárez per anotar el 4 a 3 definitiu.

Amb aquesta derrota, la 24a, el Nàstic cau a la 21a posició amb 31 punts, dos menys que un Córdoba que supera els d’Enrique Martín a la classificació. La pròxima cita nastiquera, diumenge vinent a les 16.00 hores al Nou Estadi amb la visita de l’Elche CF.

Pol Valentín va repetir titularitat
Pol Valentín va tornar a ser titular en l'onze del Nàstic | Fran Pérez / Cordobesismo.com

Córdoba

Lavin, Menéndez, Herrero, Fernández, Muñoz, Araujo (Piovaccari 71’), Lara, Álex, Martín (González 77’), De las Cuevas (Carbonell 46’) i Alfaro

Gimnàstic

Becerra, Valentín, Djetei (Pol Prats 30’), Mikel, Noguera, Abraham, Thioune, Imanol, Márquez (Palanca 51’), Uche i Kanté (Suárez 45’)

Targetes grogues

Per als locals Alfaro (34’), Carbonell (67’) i Muñoz (68’) i per als visitants Abraham (19’), Thioune (32’) i Imanol (67’)

Àrbitre

Óliver de la Fuente Ramos

Matx corresponent a la jornada 39 del campionat de lliga de Segona Divisió disputat al Nuevo Arcángel de Córdoba amb la presència de 2.986 espectadors