El CF Reus, a hores de perdre mitja plantilla

El CF Reus encara no ha pagat als set jugadors amb denúncia cursada i veurà aquesta mitjanit com s’acaba el termini per pagar

 

El CF Reus es troba a dotze hores d’una nova pàgina en negre de les darreres setmanes d’informació roig-i-negra. Quan aquesta mitjanit siguin les 00.00 hores i ja sigui divendres, set dels divuit jugadors de l’actual plantilla reusenca quedaran oficialment desvinculats del seu contracte i seran jugadors lliures a l’atur quedant deslligats de l’entitat propietat de Joan Oliver. Avui dijous és el darrer dia que el CF Reus té per pagar, i a hores d’ara, cap jugador dels que van denunciar el passat dijous 20 de desembre ha rebut cap dels pagaments pendents.

 

El vestidor, amb l’ai al cor

Revisant els comptes bancaris. Així es troben a hores d’ara els set futbolistes del CF Reus que tenen una denúncia en curs per executar el procediment abreujat que estableix el conveni col·lectiu entre LaLiga i l’AFE. Èdgar Badia, Fran Carbia, Jesús Olmo, David Querol, Vitor Silva, Shaq Moore i Mikel Villanueva són els protagonistes d’una història que es troba a quelcom menys de mig dia de finalitzar.

 

Jesús Olmo, juntament amb els capitans i la resta de la plantilla, ha fet la lectura de la carta
Èdgar Badia, Jesús Olmo i Vitor són tres dels futbolistes que es troben a hores del seu final al club si aquest no paga | Laia Solanellas

Si el club no ha realitzat els pagaments corresponents a les mensualitats del mes de setembre, octubre i novembre, dissabte no caldrà que els jugadors tornin als entrenaments  del CF Reus perquè ja no formaran part de la disciplina roig-i-negra. A hores d’ara els jugadors no han rebut cap ingrés, fet que no vol dir que l’entitat no hagi ordenat fer els pagaments. L’entitat treballa amb un banc i els futbolistes tenen els seus comptes en un altre, fet que pot provocar un endarreriment en l’ingrés efectiu dels diners d’unes 48 o 72 hores, depenent dels casos.

 

El club no es pronuncia, de moment

En el moment de la publicació d’aquest article, el CF Reus encara no ha transmès la seva versió de forma pública o interna. Aquest mitjà s'ha posat en contacte amb l'entitat buscant la confirmació sobre si s'havia ordenat ja el pagament de les tres mensualitats pendents o encara no s'havia fet. A hores d'ara, el club guarda silenci un cop més i caldrà esperar a les pròximes hores per veure algun moviment de forma oficial. Tot i que totes les fonts consultades per TarragonaDigital segueixen assegurant que el club està venut i fins i tot parlen d'un periode de transició fins a finals de temporada entre els nous compradors i la actual direcció, la realitat és que encara no hi ha res oficial.

Passi el que acabi passant, al vestidor del CF Reus i a l'AFE s'ha instal·lat la profunda sensació que el primer pagament a onze dels integrants de la plantilla ha estat una estratègia per guanyar temps, factor que no volien viure en primera persona de cap de les maneres. Cal recordar que, a hores d'ara, no han cobrat els jugadors professionals que han denunciat però tampoc ho han fet la totalitat dels membres del cos tècnic, dels integrants del futbol base, dels treballadors i un llarg etcètera.

L'afició del Córdoba ha donat suport a la del CF Reus
L'afició del Córdoba va donar suport a la del CF Reus el dia quan s'anunciava el pagament als primers jugadors que van denunciar | Laia Solanellas

Divendres, nova reunió LaLiga-AFE

Si es manté aquesta realitat fins aquesta mitjanit, els jugadors deixaran de ser treballadors del club del Carrer Recasens i Mercadé divendres, tot i que caldria esperar a la reunió de la Comissió Paritària formada per LaLiga i l’Asociación de Futbolistas Españoles que està prevista a la tarda de demà. Serà allà quan s’oficialitzi les dues solucions possibles: el tancament de les denúncies amb la continuïtat dels futbolistes perquè el club hagi pagat o hagi ordenat fer-ho o amb l’alliberament dels jugadors i la seva conseqüent sortida del club.

El CF Reus seguiria competint

En el cas que el CF Reus no pagués i els futbolistes quedessin desvinculats, l’entitat ganxeta es quedaria amb onze jugadors amb fitxa del primer equip més la presència dels integrants de la base (fitxa superior al número 25). Això permetria que el club seguís competint a Segona Divisió, ja que l’únic requisit per sortir a jugar i no quedar exclòs del torneig és que hi hagi set integrants de la primera plantilla sobre la gespa en els partits. Queda descartat doncs que hi hauria d’haver dotze fitxes professionals al primer equip per no ser expulsats de la competició, fet que permet dir que la continuïtat del CF Reus a Segona (a curt termini) està garantida passi el que passi en les pròximes hores.

Les explicacions a can CF Reus segueixen brillant per la seva absència
Les explicacions a can CF Reus segueixen brillant per la seva absència | Joan Alfons López