Imatge del Delta de l'Ebre, abans i després del temporal

L'abans i el després del Delta de l'Ebre pel pas del temporal Glòria

Les imatges satel·litàries mostren els catastròfics efectes que la borrasca ja ha provocat a la zona | La situació, afirmen al territori, és «dramàtica»

Ben bé una tercera part dels arrossars de l’hemidelta nord de l’Ebre —més de 3.000 hectàrees de terreny— es troben ja inundades, sota el mar, a més de la totalitat de l’illa de Buda. La «llevantada perfecta», tal com l’ha qualificada Xavi Curto, vicepresident de la Comunitat de Regants de l’Esquerra i portaveu de la Taula de Consens pel Delta, ha posat en evidència la fragilitat d’aquesta zona natural tarragonina i la necessitat d’accions més que urgents.

La situació realment és desoladora i les imatges parlen per si soles. A Twitter, on les conseqüències del temporal corren com la pólvora i de primera mà, el geògraf Josep Sitjar ha compartit les imatges satel·litàries on es veu l’abans i el després dels efectes de la insòlita borrasca Glòria al Delta. En dues captures, el bell territori a la fi del riu Ebre s’impregna d’un blau desesperant, que tot ho ha inundat. Els alcaldes de la zona ja han parlat de situació «dramàtica» i, ara mateix, estudien demanar la declaració de zona catastròfica.

També et pot interessar