Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Santiago Abascal, president de VOX, saludant a un simpatitzant al balcó del Mediterrani, abans d'atendre als mitjans de comunicació a Tarragona.

Santiago Abascal demana a Tarragona «intervenir TV3» i acusa PP, PSOE i C's d'aplicar un «155 de 'chichinabo'»

El president de la formació ultradretana visita Tarragona i Salou, acompanyat dels quatre alcaldables de VOX a la província

Santiago Abascal, president de VOX, saludant a un simpatitzant al balcó del Mediterrani, abans d'atendre als mitjans de comunicació a Tarragona.
Santiago Abascal, president de VOX, saludant a un simpatitzant al balcó del Mediterrani, abans d'atendre als mitjans de comunicació a Tarragona. | Àngel Ullate

 

Estranya visita de Santiago Abascal, president estatal de VOX, aquest matí de dimecres, 15 de maig, a Tarragona. Estranya perquè venia a donar suport als quatre alcaldables dels ultradretans a les comarques tarragonines, (Tarragona, Salou, Reus i el Vendrell), però cap dels quatre ha atès als mitjans convocats i estranya perquè Abascal ha passat, pot ser per l'hora, pot ser perquè ja se'ls hi ha passat el 'momentum', sense pena ni glòria, davant la mirada d'algun turista despistat més preocupat pel vent que no pas pel que hagués de dir el líder de VOX.

[predef]enquesta-tarragona-ciutat-243[/predef]

Abascal ha arribat passat dos quarts d'una del matí. Un centenar curt de persones, amb banderes espanyoles, algun xandall del Madrid i altres símbols identificats clarament amb el nacionalisme espanyol, l'esperaven entre entusiasmats i al llindar de l'èxtasi, entès en sentit religiós. La definició no és menor perquè una senyora gran petonejava efusivament al representant de l'«España viva» mentre li deia: «Dios te bendiga, Santiago!»

Santiago Abascal visita Tarragona durant la campanya pel 26-M
Santiago Abascal visita Tarragona durant la campanya pel 26-M | Àngel Ullate

 

Una altra simpatitzant cridava, davant els mitjans, i convençuda que llançava un missatge moderat, «visca VOX», en català. Per si algú no havia entès la idea, afegia el següent per a qui volgués escoltar-la: «clar, en català, perquè estem a Catalunya».  La picada d'ull al català ha quedat en no res perquè Santiago Abascal s'ha fet un fart de dir «la Generalidad» i «Teuve 3». 

Sense missatge per Tarragona 

En clau estrictament local, Abascal no ha llançat cap missatge concret, ni sobre seguretat, ni les eleccions, ni el govern municipal, ni res de res. Sí que ha parlat del «govern colpista», en referència al govern de la Generalitat; ha negat que ells tinguin expectatives electorals, «eren altres els qui les tenien sobre nosaltres»; ha reivindicat els resultats electorals a les eleccions espanyoles, els ha definit com a «gran triomf» i ha assegurat que, tot i voler canviar «l'ordre constitucional», «respectem la Constitució, la volem reformar a través dels mecanismes legals i no amb referèndums il·legals com els del govern colpista contra qui no s'ha actuat com tocava».

Aprofitant la notícia que la fiscalia vol processar com a «organització criminal» a la cúpula dels mitjans públics catalans,  el líder de la ultradreta espanyola ha recordat que ells estan per «la intervenció de TV3» i ha acusat PP, PSOE i Ciutadans d'haver aplicat un article 155 de «chichinabo» a Catalunya. Per últim, i preguntat sobre alguns actes contraris a la presència de VOX  a Reus, el president de VOX ha respost que es tracta «de la patrulla de la caputxa de Pedro Sánchez, que li va permetre arribar al poder». 

Santiago Abascal, a Tarragona, acusa PP, PSOE i C's d'aplicar un «155 de 'chichinabo'»
Santiago Abascal, a Tarragona, acusa PP, PSOE i C's d'aplicar un «155 de 'chichinabo'» | Àngel Ullate