Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge arxiu votació

El CIS d'abans de la sentència dóna com a guanyador a Tarragona al Partit Socialista

La macroenquesta situa als socialistes en primer lloc, entre 2 i 3 diputats, i a Ciutadans sense representació

Joan Ruiz, candidat del PSC per Tarragona.
Segons el CIS, la llista del PSC liderada per Joan Ruiz s'enduria la victòria a Tarragona aquest 10 de novembre. | Àngel Ullate

L'enquesta macroelectoral del Centre d'Investigacions Sociològiques dóna als socialistes la victòria a la província de Tarragona de cara a les eleccions generals del pròxim 10 de novembre. Així doncs, la llista liderada per Joan Ruiz, la llista del PSC, quedaria per davant d'ERC, els guanyadors a la demarcació en l'anterior contesa electoral, i es mouria en una forquilla d'entre dos i tres diputats.

[predef]tarragona-digital-84[/predef]

Els republicans, per la seva banda, quedarien segons, mantenint els dos diputats que els van donar el triomf a les eleccions del 28 d'abril. Ismael Cortés, cap de llista d'En Comú Podem, revalidaria el seu escó i Junts per Catalunya, amb Ferran Bel al capdavant substituint al conseller Josep Rull, es quedaria a les portes d'assolir l'acta de diputat al Congrés. Ciutadans confirmaria, segons la macronquesta, els mals presagis de cara a aquestes eleccions generals i perdria el seu diputat per Tarragona.

El CIS reforça Pedro Sánchez

L'estudi, amb 18.000 entrevistes personals, s'ha fet les primeres setmanes d'octubre i donen una clara victòria electoral als socialistes arreu de l'Estat, amb una forquilla de diputats que oscil·la entre els 133 i els 150. Ara bé, el treball del CIS s'ha fet abans de la publicació de la sentència del Tribunal Suprem contra els polítics catalans independentistes i de l'exhumació del cadàver del dictador Francisco Franco.