Façana de l'Ajuntament de Reus

Rubio, Llauradó i Vilella ocuparan l'alcaldia accidental de Reus aquest agost

Cobriran les setmanes entre el 16 d'agost i el 5 de setembre

Daniel Rubio, Noemí Llauradó i Montserrat Vilella ocuparan l'alcaldia de Reus durant el mes d'agost. Com és habitual, durant les vacances de Carles Pellicer, alcalde de Reus, els tinents d'alcalde i, en el cas de Reus, la vicealcaldessa, ocupen el seu lloc. El decret que regula aquest canvi temporal ja s'ha signat i fet públic, i entrarà en vigència d'aquí a un mes.

Segons consta al text, entre el 16 i el 22 d'agost serà Daniel Rubio qui ocuparà el càrrec. El portaveu d'Ara Reus i regidor de Medi Ambient i de Recursos Humans també és tercer tinent d'alcalde. Durant el mes d'agost, a més de Pellicer, Llauradó i Vilella també fan part de les vacances.

Com ja va passar l'any passat, doncs, el primer alcalde accidental d'aquest estiu serà Daniel Rubio. A partir del dia 23 d'agost li agafarà el relleu Noemí Llauradó, vicealcaldessa i portaveu d'ERC. Serà alcaldessa accidental una setmana, fins al 29 d'agost.

Per últim, Montserrat Viella ocuparà el càrrec entre el 30 d'agost i el 5 de setembre, la darrera setmana d'absència de Pellicer. La regidora de Benestar Social és portaveu de JxC-PDECat i segona tinent d'alcalde. Reus tindrà les mateixes persones que l'any passat haurien d'haver ocupat l'alcaldia accidental.

Es tracta del portaveu de cada grup municipal de govern, repartit amb una setmana per cap. El que canvia respecte al 2020 és l'ordre en el qual ocuparan el càrrec. L'any passat també va ser Rubio el primer alcalde accidental, però va passar el relleu a Vilella.

Tot just quan aquest relleu s'havia fet efectiu, Pellicer va tornar abans d'hora i, per tant, Llauradó no va arribar a ocupar-lo. El retorn precipitat de l'alcalde es va explicar per la situació pandèmica d'aleshores. El departament de Salut havia arribat a decretar restriccions més dures concretament a Reus per fer front a les circumstàncies.