Un operari acosta un contenidor a un vehicle de la recollida de brossa

Formalitzen el nou contracte de la brossa de Reus i comença el traspàs d'empresa

Valoriza subrogarà la plantilla, que seguirà duet a terme el servei per la nova empresa adjudicatària

Següent pas endavant cap al nou servei de recollida de la brossa i neteja viària de Reus. L'Ajuntament i la nova empresa concessionària, Valoriza, han formalitzat el contracte públic aquesta setmana segons ha informat Reusdigital i han confirmat fonts municipals a aquest mitjà.

Durant les pròximes setmanes o mesos es durà a terme el traspàs entre Fomento de Construcciones y Contratas i Valoriza-Romero Polo. La primera, FCC, és l'empresa que ha explotat el servei des de fa dècades, i la segona, la Unió Temporal d'Empreses que ha aconseguit el contracte.

FCC va arribar a interposar un recurs contra l'adjudicació que finalment ha estat rebutjat. La plantilla ha protagonitzat diferents manifestacions i reivindicacions mentre ha durat el concurs públic. Reclamaven la seva nul·litat , una postura que comptava amb el suport d'UGT en general, a més de reivindicar una renovació de la flota de vehicles.

Durant tot aquest procés, empresa i plantilla per un cantó i Ajuntament per l'altre s'han intercanviat acusacions i amenaces de sancions. Tampoc ha arribat a bon port el reforç de la flota de vehicles. Va començar el mes de març de l'any passat, tal com es preveia, però aquell mes de juny encara no s'havia completat.

Finalment, la recollida de la brossa de Reus i la neteja dels carrers canviarà de mans. Ara Valoriza assumirà la plantilla que fins ara treballava per a FCC, la flota de vehicles i la resta de material. Es tracta del contracte més important de l'Ajuntament de Reus, que amb la nova licitació hi destinarà 13,7 milions d'euros l'any.

Els esculls que ha hagut de superar aquesta licitació va fer que el ple municipal separés els lots del contracte general. L'objectiu era desencallar els que ja tenien empresa adjudicatària perquè no quedessin pendents del recurs de FCC.