Un operari recull un contenidor de brossa

Tomben el recurs de FCC contra el contracte de la brossa de Reus

Ara es podrà culminar l'adjudicació a Valoriza, que hauria d'estar operativa els pròxims mesos

El Tribunal Català de Contractes ha tombat el recurs que Fomento de Construcción y Contratas va interposar contra el contracte de la brossa de Reus. D'aquesta manera quedaria tancat tot un seguit de retards i entrebancs per poder adjudicar aquest servei municipal. Des del govern municipal es confia que, a principis de l'any vinent a tot estirar, estigui plenament operatiu.

Carles Pellicer, alcalde de Reus, ha explicat que, a partir d'ara, «comencem el procés d'adjudicació, que tindrà un temps relativament breu». Confia que «abans de final d'any tinguem els tres mil i escaig contenidors nous ja ubicats». «S'obre una nova etapa, que ja portem mesos de retard», ha recordat.

«Adjudiquem directament a l'empresa nova, que és Valoriza UTE», ha afegit. Es tracta de l'empresa que havia guanyat el concurs públic, l'única que s'hi havia presentat a banda de FCC. «Tindrem tota la flota de vehicles nova, que són més de 100 vehicles», ha apuntat.

A més, el servei ha de contemplar nous circuits de recollida dels contenidors. Tot plegat subrogant l'actual plantilla de FCC, és a dir, els treballadors canviaran d'empresa, però seguiran fent la mateixa feina. De la mateixa manera, la nova empresa està obligada per llei a mantenir els llocs de feina, almenys durant el traspàs.

Pellicer ha afirmat que la setmana vinent s'entrevistarà amb l'empresa que, a partir d'ara, explotarà el servei de recollida de la brossa i de neteja viària. Ha aclarit, a més, que també es trobarà amb FCC «perquè porten molts anys aquí i ara ho deixaran de fer, però s'ha de ser elegant».

El contracte de la brossa s'ha estat executant en pròrroga forçosa des de l'1 de gener del 2018. No s'havia tret a concurs públic, i no es va fer fins a l'any 2020. Va ser llavors quan van començar, també, les pressions per part de la plantilla per modificar el plec de condicions. Durant el procés no s'han estalviat les acusacions creuades entre plantilla i govern municipal, amb amenaces de sancions a l'empresa incloses.