Un camió cisterna del servei de neteja viària de Reus amb un operari subjectant-ne la mànega

Reus separa el contracte de la deixalleria del de la brossa per desencallar-lo

El ple ha aprovat el preu de les entrades del Trapezi 2021

La demanda que Fomento de Construcciones y Contratasva posar contra l'adjudicació del contracte de la brossa de Reus, que va perdre davant de Valoriza, no impedirà que es pugui adjudicar amb normalitat la resta del servei. El contracte públic es divideix en quatre lots, dos dels quals podien quedar paralitzats administrativament a causa d'una demanda que no els afectava.

Amb el nou contracte públic, l'Ajuntament de Reus dividia el servei en la neteja de la via pública i la recollida de residus en si, que és el que volia revalidar FCC i finalment va guanyar Valoriza; la integració tecnològica del servei, adjudicada a Tradia Telecom; i la gestió i manteniment de les deixalleries i de la planta de voluminosos, adjudicats al Taller Baix Camp.

Son aquests dos darrers lots els que s'han separat de la resta perquè no quedin aturats durant el ple municipal d'aquest dijous. El que fa referència a la integració tecnològica del servei, que és el número quatre, segueix vinculat al lot principal, precisament perquè consisteix en la integració tecnològica en els vehicles de recollida de la brossa. El govern local, Cs i el regidor no adscrit Raul Meléndez hi han votat a favor. El PSC i la CUP s'han abstingut amb arguments com la visió totalment oposada pel que fa al model del servei o a la gestió que n'ha fet el govern de Reus.

Aprovats els preus de les entrades de Trapezi

S'han aprovat, també, els preus de les entrades de la Fira del Circ de Catalunya que s'ha de celebrar a Reus entre el 12 i el 16 de maig. Els preus del Trapezi, doncs, han quedat establerts entre tres i vuit euros amb el suport del govern local, de Cs i del regidor no adscrit, Raul Meléndez.

Débora García, portaveu de Cs, ha defensat el vot a favor del seu grup tot i recordat que solen oposar-se a uns preus que consideren excessius. En aquest cas, però, ho veuen com una mesura de suport al sector de la cultura en un context de pandèmia.

La CUP s'ha abstingut, segons ha explicat la portaveu Marta Llorens, per una diferència de model. «Hauríem de tendir a la màxima gratuïtat dels espectacles», tot i que ha admès que s'han vist precedents en els quals, precisament perquè les entrades eren gratuïtes, han quedat cadires buides.

Ha acabat per reclamar que els regidors de Reus «paguin l'entrada com tothom» i renunciïn a les invitacions que els corresponen. Abstenció també ha estat el posicionament del PSC que, segons ha defensat el regidor Hèctor Fort. Tot i admetre que els preus son prou reduïts, «hi hauria d'haver més espectacles gratuïts».

El regidor de Cultura, Daniel Recasens, ha defensat que «l'excepcionalitat d'aquest Trapezi» impedeix programar espectacles a l'aire lliure totalment gratuïts, però ha reafirmat la voluntat de recuperar els espectacles gratuïts quan es pugui tornar a programar amb normalitat.