Bons Reus

Els Bons Reus segueixen a l'alça i assoleixen un impacte econòmic de més de 760.000 euros

El balanç de la primera edició del 2021 supera les xifres de les anteriors

La darrera edició dels Bons Reus han deixat un impacte econòmic de 761.921 euros segons dades de l'Ajuntament de Reus. El consistori hi va destinar 200.000 euros en forma de descomptes de cinc euros oberts a tothom. Els bons es van esgotar en poc més d'un dia i es preveu que la pròxima edició es posi en marxa el mes de setembre.

Montserrat Caelles, regidora de Promoció de Ciutat, destaca que s'ha multiplicat per 3,8 la inversió que es va fer a través del Pla de Reactivació. La proporció és superior a la que van registrar les primeres edicions dels Bons Reus. De mitjana, cada bo de cinc euros s'ha gastat amb una compra de 19,04 euros.

Suposa una xifra superior a la mínima necessària de 15 euros per gastar cada bo. A tota la ciutat hi ha més de 450 establiments adherits a la campanya que han registrat un impacte dels bons diferent a cada sector. Un de cada cinc bons s'ha fet servir en botigues de moda, una proporció superior a la que representa el sector entre tots els adherits.

Per darrere han quedat àmbits com la perruqueria i l'estètica, la restauració o l'alimentació. Aquesta edició dels Bons Reus es dirigia a la ciutadania en general, independentment d'on s'estigui empadronat. Tot i això, vuit de cada deu bons els han fet servir veïns de Reus, motiu pel qual el govern considera que la campanya s'ha consolidat amb força.

A diferència d'altres edicions, aquesta vegada s'han fet servir un 95% dels bons que s'havien posat en circulació. En altres ocasions n'havien caducat més sense haver-se arribat a gastar. Com ja s'ha fet anteriorment, els que ara no s'han utilitzat es tornaran a posar en servei a les futures edicions.

Durant el que queda d'any se n'han previst dues tandes més de Bons Reus, una al setembre i l'altra durant la campanya de Nadal. A principis d'any es va anunciar una partida global de 720.000 euros per als bons del 2021. S'han destinat 200.000 euros a aquesta primera edició i, per tant, en queden 520.000 que s'invertiran entre les dues edicions restants.

Els bons han mantingut el mateix funcionament que tenen des de la primera edició. Cada persona es pot descarregar quatre vals de descompte de cinc euros. Es poden fer servir als establiments adherits amb una relació d'un bo per cada quinze euros de compra.